Anton Hrachovský Šport

Novozámčan z najlepšej ligy sveta: V klube spokojnosť a návrat do reprezentácie

Jedným zo športovcov, ktorí špičkovo reprezentujú naše mesto v zahraničí, je i hádzanár Martin Straňovský. Po roku sa opäť predstaví v reprezentácii a Slovensko potiahne do boja o Majstrovstvá Európy.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčan z najlepšej ligy sveta: V klube spokojnosť a návrat do reprezentácie
Zdroj: TASR

Späť v drese Slovenska

Martin Straňovský (na snímke v popredí) je momentálne hráčom nemeckého prvoligového klubu HC Erlangen. 31-ročný Novozámčan patrí zároveň medzi stálice slovenskej reprezentácie, v ktorej však v uplynulých 12 mesiacov chýbal. Pred rozhodujúcimi májovými kvalifikačnými zápasmi kvalifikácie o postup na ME 2018 proti Čiernej Hore je však opäť pripravený pomôcť slovenskému tímu pod vedením trénera Martina Liptáka. „Ak sa nič vážne nestane, tak budem k dispozícii. V klube o tom už vedia, oficiálna pozvánka prišla, takže môžem prísť do reprezentácie. V tíme sa nezmenilo prakticky nič. Niektorí hráči na zraze pre povinnoti v kluboch chýbali. Väčšinu hráčov som poznal z minulosti, ale boli tam aj nové tváre,“ povedal po reprezentačnom zraze na margo svojej účasti v najcennejšom drese najlepší hádzanár Slovenska za rok 2006 pre web Slovenského zväzu hádzanej.

Spokojnosť v najlepšej lige sveta

Erlangenu, v ktorom aktuálne pôsobí, patrí v nemeckej lige po 26 zápasoch 9. priečka. Z hľadiska individuálnych štatistík patrí novozámockému rodákovi v najlepšej lige sveta s 95 gólmi 34. miesto v produktivite. „Očakávania sme prekročili najmä v prvej polovici sezóny, keď sme získali 22 bodov. Po výhre v Stuttgarte sme boli v eufórii a mysleli sme si, že súperi nám budú ďalej odovzdávať body. Nastal zlom, dostali sme sa do útlmu a prišli prehry s Mindenom, v Coburgu či Lipsku, kde sme mohli zabodovať. Naposledy sme zdolali Lemgo, čím sme prerušili sériu štyroch prehier a už v predstihu máme prakticky zaistenú záchranu. Už bolo načase, lebo aj v klube sme cítili väčší tlak, hoci sa tá negatívna séria nebrala úplne tragicky,“ zhodnotil Straňovský prebiehajúcu sezónu v nemeckom tíme.

Po Novom roku prišla z Nemecka správa o predĺžení kontraktu s Erlangenom až do júna 2018. „Som rád, že v Erlangene zostávam ešte ďalší rok. S rodinou sme veľmi spokojní a navyše to nemám až tak ďaleko domov do Nových Zámkov, preto som sa rozhodol zostať. V Nemecku mi to vyhovuje. Mal som nejaké ponuky, ale tie budú aktuálne aj o rok,“ opísal predĺženie kontraktu s aktuálnym zamestnávateľom pre slovakhandball.sk.

V roku 2014 prestúpil Martin Straňovský z jedného z najlepších mužstiev na svete – Barcelony do tímu nováčika 1.nemeckej Bundesligy hádzanárov, ktorá je považovaná za najlepšiu ligovú súťaž na planéte. Pred pôsobením v Nemecku hrával deväť rokov v Španielsku, kde najskôr obliekal dres Realu Ademar León (2005 – 2012) a následne prestúpil do spomínaného katalánskeho veľkoklubu FC Barcelona (2012 – 2014). S tým bol popri dominancii v španielskej lige i finalistom a tiež bronzovým medailistom v Lige majstrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM