Rôzne

Novozámčan Roland Laca: Stal sa najlepším Vodičom roka Záchrannej zdravotnej služby

Roland Laca aj vynikajúcim vodičom, ktorý viac ako polovicu roku 2013 dosahoval hodnotenie „A“ vo všetkých sledovaných parametroch štýlu jazdy bez zapnutého majáku (zrýchlenie, brzdenie, komfort jazdy).**

Ilustračný obrázok k článku Novozámčan Roland Laca: Stal sa najlepším Vodičom roka Záchrannej zdravotnej služby
Zdroj: Webnoviny.sk

Už po tretíkrát sa v komárňanskej záchrannej zdravotnej službe uskutočnilo vyhlasovanie ceny Vodič roka a Záchranár roka.

Zámerom udeľovania Ceny riaditeľa – Vodič roka a Záchranár roka je ocenenie výnimočného úsilia a prístupu k povolaniu záchranára zamestnancov záchrannej zdravotnej služby (ZZS) a zvyšovanie spoločenského uznania a povedomia o ľuďoch, ktorí svoj život zasvätili pomoci druhým.

Vyberalo sa spomedzi vyše štvrť tisícky záchranárov pracujúcich pre túto záchrannú službu. Napokon sa Záchranárom roka 2013 stal Bc. Vendelín Ollári zo stanice Rýchlej lekárskej pomoci Šamorín a Vodičom roka 2013 Bc. Roland Laca zo stanice Rýchlej zdravotnej pomoci Komjatice.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdávanie ocenení prebehlo 19. februára 2014 v Komárne. Ocenení okrem diplomu získali aj pamätný zlatý medailón a finančnú odmenu.

Je výborným záchranárom aj vodičom

Novozámčan Roland Laca, Vodič roka 2013, pracuje v komárňanskej záchrannej zdravotnej službe od jej založenia v roku 2006. Prácu v zdravotníctve začal ako ošetrovateľ v nemocnici, kde sa popri práci kvalifikoval v stredoškolskom odbore zdravotnícky asistent. Pokračoval v štúdiu stredoškolského odboru zdravotnícky záchranár, na ktoré nadviazal vysokoškolským bakalárskym štúdiom v odbore Sociálna práca na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety.

Roland je pravidelným darcom krvi a vo veku 31 rokov je už držiteľom striebornej Jánskeho plakety. Okrem výborného zdravotníckeho zvládania zásahov v posádke RZP Komjatice je Roland Laca aj vynikajúcim vodičom, ktorý viac ako polovicu roku 2013 dosahoval hodnotenie „A“ vo všetkých sledovaných parametroch štýlu jazdy bez zapnutého majáku (zrýchlenie, brzdenie, komfort jazdy).

Foto: ilustračné

Sara

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM