Anton Hrachovský Rôzne Správy

Novinka v novozámockej nemocnici: Za príplatok dostanú pacienti na výber

Nemocnica v Nových Zámkoch prichádza s novou službou. Budúce mamičky a pacienti čakajúci na operáciu si budú môcť zvoliť lekára, ktorý zákrok uskutoční.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v novozámockej nemocnici: Za príplatok dostanú pacienti na výber
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pacienti, na ktorých čaká operácia a budúce mamičky môžu od polovice apríla vo Fakultnej nemocnici v Nových Zámkoch využiť možnosť vybrať si lekára, ktorý ich bude operovať resp. privedie na svet ich potomka.

O poskytnutie tejto služby musí pacient požiadať na príslušnej klinike alebo na príslušnom oddelení žiadosťou o výber lekára – operatéra alebo žiadosťou o výber pôrodníka. Formuláre oboch žiadostí sú prístupné v elektronickej forme na webe nemocnice a tiež v pokladni nemocnice. Žiadosť musí byť samozrejme odsúhlasená lekárom, ktorého si pacient vybral a prednostom kliniky resp. primárom oddelenia.

„V snahe vyhovieť individuálnym požiadavkám pacientov Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky od 12. apríla 2017 ponúka pri operačnom výkone alebo pôrode možnosť výberu lekára – operatéra resp. pôrodníka,“ uvádza novozámocká nemocnica vo vyhlásení na svojom webe.

Nemocnica zároveň upozorňuje, že výber lekára – operatéra resp. pôrodníka je nadštandardná služba za poplatok. Jedná sa totiž o službu nad rámec zdravotnej starostlivosti, ktorá je poskytovaná pacientovi bezplatne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM