Anton Hrachovský Samospráva

Novinka pre dve novozámocké škôlky: Budovy sa dočkajú zateplenia

Mesto Nové Zámky rozhodlo, že v roku 2017 zrekonštruuje dve materské školy. Obe dostanú nové zateplenie a stanú sa tak nízkoenergetickými budovami.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre dve novozámocké škôlky: Budovy sa dočkajú zateplenia
Foto: Anton Hrachovský

Mesto Nové Zámky sa rozhodlo, že sa bude uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Operačného programu Kvalita životného prostredia, ktorý beží v zastúpení Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky. Výsledkom tejto snahy by mali byť dve zrekonštruované materské školy v roku 2017. Rozhodli o tom mestskí poslanci na poslednom zasadnutí mestského parlamentu v tomto roku. Jedná sa o budovu MŠ Bitúnková a MŠ – Óvoda, Cyrilometódska. Poslanci rozhodli o rekonštrukcii oboch materských škôl jednohlasne.

„Okrem úspor v energetickej oblasti sa úspora prejaví aj v lepšom hospodárení mesta, nakoľko nižšia energetická spotreba bude znamenať nižšie výdavky a zvýši sa estetická stránka objektu, nakoľko získa novú fasádu. Pozitívny dopad sa očakáva tiež na oblasť životného prostredia, nakoľko nižšia spotreba energií povedie k zníženiu množstva vyprodukovaných emisií,“ zdôvodnilo rozhodnutie mesto.

Samotná realizácia projektu počíta s tromi základnými oblasťami – komplexným zateplením plášťa budovy s výmenou sklobetónových plôch, hydraulickým vyregulovaním vykurovacieho systému a výmenou osvetlenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM