Palic Palic Rôzne

Nové Zámky získali čestné ocenenie

Nové Zámky získali čestné ocenenie Európske mesto budúcnosti 2012 v rámci súťaže Hľadá sa európske mesto budúcnosti 2012, ktorou vyvrcholil trojmesačný informačno-komunikačný projekt - Európskej únii záleží na tom, EKO sa žije na Slovensku.

Projekt pomohol dostať do povedomia ľudí všetkých vekových kategórií, že aj v Európskej únii sa treba o životné prostredie starať a že členstvo v EÚ nie je iba voľný pohyb kapitálu alebo tovaru, možnosť cestovania a platenia jednotnou menou, ale je to aj povinnosť občana, podniku a štátu starať sa o životné prostredie, o kvalitu vôd, ovzdušia a pôdy.

Vďaka aktívnemu prístupu pracovníkov mestských úradov, kultúrnych a osvetových stredísk či pedagógov, sa vyše 10 000 ľudí v 30 mestách Slovenska aktívne zapojilo do celodenného programu, ktorý priblížil hravou formou politiky Európskej únie v oblasti ochrany životného prostredia a podpory obnoviteľných zdrojov energie.

Slávnostné ukončenie projektu bolo spojené s odovzdávaním cien súťaže Hľadá sa európske mesto budúcnosti 2012, ktoré sa uskutočnilo v stredu 20. júna 2012 v reprezen­tačných priestoroch Zichyho paláca na Venturskej ulici č.9 v Bratislave.

Hlavnú cenu si za svoje aktivity odniesol Liptovský Mikuláš. Čestné ocenenie získali mestá Nové Zámky, Topoľčany, Prievidza a Považská Bystrica.

Cenu viceprimátorovi Nových Zámkov Andrejovi Huršanovi odovzdávali zástupcovia organizátorov projektu – Peter Javorčík, štátny tajomník Ministerstva zahraničných veci Slovenskej republiky; Dušan Chrenek, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a Dionýz Hochel, zástupca Informačnej kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku, s osobným poďakovaním za spoluprácu pri projekte aj kolektívu pracovníkov MsKS.

Režisér Pavol Barabáš tlmočil svoju gratuláciu oceneným mestám a pri tej príležitosti odovzdal aj mestu Nové Zámky cenu 22 DVD kolekciu Grand Prix od Štúdia K2.

Projekt realizovalo Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky v rámci Partnerstva pre oblasť riadenia (Management Partnership) so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a Informačnou kanceláriou Európskeho parlamentu.

novezamky24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM