Anton Hrachovský Hokej

Novozámčania pokračujú vo výdatnom posilňovaní: Klubový dres oblečie top kanonier

Nováčik hokejovej Tipsport Ligy z Nových Zámkov pokračuje v posilňovaní kádra. V pondelok vystužil jeho ofenzívu ďalší útočník.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania pokračujú vo výdatnom posilňovaní: Klubový dres oblečie top kanonier
Zdroj: TASR

Nováčik hokejovej Tipsport Ligy z Nových Zámkov pokračuje vo výdatnom posilňovaní kádra. V pondelok vystužil jeho ofenzívu Lukáš Hvila (na snímke v bielom), ktorý sa stal v drese Banskej Bystrice najlepším kanonierom uplynulého ročníka 2015/2016.

Hvila nastúpil v základnej časti uplynulej sezóny na 49 zápasov, v ktorých strelil 29 gólov a pridal 18 asistencií. V play off odohral 17 zápasov s bilanciou päť gólov a šesť asistencií. V najvyššej slovenskej súťaži absolvoval už 777 zápasov, strelil 219 gólov a výdatnú bodovú produkciu podčiarkol 240 asistenciami.

„Lukáš je skúsený hráč. Ako od ostatných opôr, aj od neho očakávame, že nám pomôže nielen na ľade, ale aj v kabíne. Dúfam, že sa jeho skúsenosti prejavia i v našom drese, bude strieľať góly a my vyhrávať. Tréner ho pozná, vieme, do čoho ideme,“ uviedol na oficiálnom webe klubu športový manažér HC Nové Zámky Ján Chovan.

34-ročný rodák z Popradu začínal s hokejovom vo svojom rodnom meste, skade sa v sezóne 2003/2004 presťahoval do konkurenčných Košíc. V ročníku 2006/2007 prestúpil k „vlkom“ zo Žiliny, no už v nasledovnom ročníku 2007/2008 opäť zmenil dres a zamieril do Zvolena. Následne prišli pôsobenia v Plzni, Banskej Bystrici, slovinských Jeseniciach (EBEL), znova v Banskej Bystrici, Košiciach a Poprade. Počas ročníka 2013/2014 si vyskúšal i pôsobenie v kazašskom Beibarys Atyrau. Od sezóny 2013/2014 opäť brázdil slovenské klziská v dresoch Popradu a Banskej Bystrice.

Na reprezentačnej scéne sa môže Hvila popýšiť bronzovou medailou z MS do 18 rokov zo sezóny 1998/1999.

Môže vás zaujímať:

Nová tvár v hokejovej kabíne Václav Čížek: Chcem, aby sa ostatné tímy báli jazdiť do Zámkov

Hokejoví fanúšikovia vytvorili nový fanklub: Záujemcovia sa môžu hlásiť

Kapitán hokejistov vymenil hokejku za pádlo a varechu: Bude z neho vodák?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM