Anton Hrachovský Správy

Nové Zámky budú dejiskom kynologickej výstavy: Zúčastniť sa môže aj váš miláčik

Väčšine psov, bez pohľadu na plemeno, robí radosť splniť prianie svojho pána. Presvedčiť sa o tom môžete na už tretej klubovej výstave psov, ktorú organizuje kynologický klub Zámčan.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky budú dejiskom kynologickej výstavy: Zúčastniť sa môže aj váš miláčik
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Aby sa pes zaradil dobre do ľudskej domácnosti, musí sa vedieť prispôsobiť jej základným pravidlám. To znamená, že ho treba vychovávať a cvičiť. Touto činnosťou sa zaoberá i kynologický klub Zámčan (KKZ) v Nových Zámkoch. Jeho, v poradí už 3. klubová výstava, sa uskutoční v sobotu, 27. augusta 2016, vo výcvikovom areáli na Tureckej ulici (vedľa krytej plavárne). Všetci tí, ktorí by radi prihlásili svojho miláčika na túto výstavu, sa môžu registrovať najneskôr do pondelka, 15.augusta 2016. KKZ bol založený za účelom bezplatného výcviku a výchovy psov a taktiež odborného poradenstva občanom mesta Nové Zámky ešte v roku 2012.

„Tento rok sa výstavy môžu výstavy zúčastniť aj nečlenovia klubu. Tí, ktorí nie sú členmi klubu, môžu prihlásiť na výstavu len jedného psa,“ uvádza sa na webe kynologického klubu Zámčan. Všetky psy musia byť zapnuté na vodítkach. Majitelia zodpovedajú za svojich psov a prípadné škody nimi spôsobené.

Veterinárne a ďalšie podmienky

Nečlenovia musia pri registrácií predložiť očkovací preukaz svojho miláčika. „Psík musí mať všetky základné očkovania a musí byť pravidelne odčervovaný. Psíkovia, ktorí nie sú v poriadku, alebo v blízkej dobre prekonali akékoľvek infekčné ochorenie, nie je možné priniesť na výstavu,“ znejú podmienky účasti na výstave. Pri prihlasovaní psa treba uviesť jeho meno, plemeno, vek a či má pes preukaz pôvodu (PP). Registračné poplatky výstavy sú 15 eur za 1 psa, v cene je zahrnutá výstava a 1 porcia gulášu.

Predbežný program výstavy

  • od 08:00 do 09:00 – registrácia v areáli KKZ
  • od 09:00 do 09:30 – program
  • od 09:30 do 12:00 – výstava
  • od 15:00 – guláš, Desperado

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM