Anton Hrachovský Rôzne Správy

Nové rebríčky škôl: Ktoré z novozámockých sa umiestnili najlepšie?

Nové rebríčky základných a stredných škôl sú už na svete. Vieme, ktoré novozámocké školy sa v nich umiestnili najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Nové rebríčky škôl: Ktoré z novozámockých sa umiestnili najlepšie?
Zdroj: TASR

Máte doma školáka a radi by ste vedeli viac o výsledkoch žiakov školy, ktorú navštevuje? Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil na svojom portáli skoly.ineko.sk zimnú aktualizáciu rebríčkov základných a stredných škôl na Slovensku.

"Aktuálne sme doplnili nové údaje ako nezamestnanosť absolventov stredných škôl a mimoriadne výsledky žiakov, ktoré priamo vstupujú do celkového hodnotenia škôl podľa našej metodiky. Okrem toho sme aktualizovali aj údaje, ktoré do hodnotenia nevstupujú, ale na portáli ich zverejňujeme pre informatívne účely,“ uvádza Ineko, s tým že ide najmä o využívanie informačných a komunikačných technológií pri vyučovaní, finančné zdroje na žiaka či čerstvé údaje za pridanú hodnotu u absolventov stredných škôl z roku 2016

Najlepší na Slovensku

Po aktualizácii rebríčkov sa na celoslovenskej úrovni medzi základnými školami najlepšie umiestnila ZŠ na Krosnianskej v Košiciach. Nasleduje Základná škola T. J. Moussona v Michalovcich a najlepšiu trojicu uzatvára ZŠ na ul. Slov. partizánov v Považskej Bystrici.

V prípade stredných odborných škôl najlepšie obstáli Obchodná akadémia v Trnave, SPŠ elektrotechnická v Prešove a Obchodná akadémia Milana Hodžu v Trenčíne.

Medzi gymnáziami sa na vedúcu pozíciu prepracovala Škola pre mimoriadne nadané deti na Teplickej v Bratislave. Na druhom mieste je bratislavské Gymnázium Jura Hronca a na treťom gymnázium sídliace na Poštovej 9 v Košiciach.

V TOP 30 sa v rámci celého Slovenska umiestnila v kategórii základných škôl aj jedna zo Nových Zámkov – ZŠ Nábrežná sa usadila celkovo na 29. mieste s hodnotením 8,0 bodu.

Najlepšie umiestnené novozámocké školy

Najvyššie z novozámockých základných škôl sa umiestnila v rebríčku Ineka už spomínaná ZŠ Nábrežná, ktorej patrí 2. miesto v rámci Nitrianskeho kraja. Na 5. priečke skončila ZŠ Hradná a hneď za ňou, na šiestom mieste, figuruje ZŠ G.Bethlena.

Prejdime na stredné odborné školy a novozámockých zástupcov, ktorí sa v rámci kraja umiestnili najvyššie. Celkovo siedma priečka patrí SŠ – SPŠE A. Jedlíka, na 21. mieste sa nachádza SOŠ stavebná s vyučovacím jazykom maďarským a trojicu najúspešnejších uzatvára na 22. pozícii SOŠ Obchodu a služieb.

V kategórii gymnázií sa v rebríčku v rámci Nitrianskeho kraja umiestnilo z novozámockých najvyššie Gymnázium M.R.Štefánika Nové Zámky, ktoré figuruje na ôsmej priečke. Gymnázium P. Pázmáňa sa ocitlo na 15. mieste.

„Spomínané rebríčky škôl komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Výsledky vstupujúce do rebríčkov nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom,“ upozorňuje Ineko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM