Anton Hrachovský Správy Samospráva

Nové obchodné centrum otvorilo brány: Zámčania môžu nakupovať na Vajanského

Po niekoľkých rokoch sa naplnil osud zelenej plochy na Vajanského ulici. Slávnostne otvorili brány nákupného centra. Čo v ňom Novozámčania nájdu?

Ilustračný obrázok k článku Nové obchodné centrum otvorilo brány: Zámčania môžu nakupovať na Vajanského
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch sa v uplynulých mesiacoch i napriek nevôli množstva obyvateľov začalo stavať nové obchodné centrum. Vo štvrtok 9. novembra 2017, sa tento zámer stal definitívne skutočnosťou. Novovybudované a už aj otvorené nákupné centrum je situované na bývalej zelenej ploche medzi ulicami Vajanského, J. Kráľa a Orgovánovej.

Namiesto zelene nové nákupné centrum

Tá bola donedávna v podstate posledným nezastavaným pozemkom v intenzívne zastavanej časti mesta. Z časového hľadiska išlo o dlhodobo schválený a pripravovaný projekt, ktorého začiatky siahali do roku 2013.

Novozámčania tak majú ďalšie možnosti, kde minúť svoje peniaze. I keď spomínaná plocha plnila roky funkciu verejnej zelene, veľmi extenzívnej a s minimálnou údržbou, dalo sa jej nájsť aj iného využitia.

Množstvo obyvateľov si prialo park, resp. miesto pre deti a odpočinok. Aj kvôli tomu v minulosti prišli s petíciou proti výstavbe centra, no neuspeli.

V nákupnom centre otvorili niekoľko obchodných prevádzok. V Zámkoch tak pribudla druhá predajňa zahraničného nákupného reťazca, predajca elektroniky, drogérie, oblečenia a tiež lekáreň a zberný dvor elektrospotrebičov. Jedna z prevádzok je zatiaľ stále neobsadená. Pred nákupné centrum sa presunula zastávka MHD, ktorá predtým umiestnená o niekoľko metrov ďalej. Vyzerá to, že v Nových Zámkoch sa ´obchoďákom´ darí, len nedávno sme informovali o tom, že v Aquariu by mal pribudnúť nový nákupný blok a v jeho blízkosti sa chystá výstavba ďalšieho nákupného centra – OC Piritov.

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM