Aktualizované Viktória Botošová Krimi

Nové info o havárii kamiónu pri Zámkoch: Policajti vysvetľujú, ako sa to stalo! FOTO priamo z miesta

Neďaleko Nových Zámkoch došlo k dopravnej nehode kamióna. Polícia prezradila viac, čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Nové info o havárii kamiónu pri Zámkoch: Policajti vysvetľujú, ako sa to stalo! FOTO priamo z miesta
Zdroj: Dnes24.sk

O rannej dopravnej nehode, v obci Tvrdošovce, pri ktorej havaroval kamionista, sme vás už informovali v článku – Pri Nových Zámkoch havaroval kamión: Cestu čiastočne uzavreli!

Nové informácie o dopravnej nehode poskytla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

„K dopravnej nehode došlo tak, že vodič nákladného vozidla jazdiaceho cez obec Tvrdošovce smerom na Nové Zámky, sa plne nevenoval vedeniu a riadeniu vozidla, prešiel cez ostrovček, kde následne dostal šmyk. Vozidlo prešlo do protismeru a narazilo do oplotenia rodinného domu,“ vysvetľuje policajná hovorkyňa.

Podľa jej ďalších slov, sa po náraze nákladné motorové vozidlo prevrátilo aj s návesom na pravý bok. „Vodič bol prevezený do FNsP Nové Zámky, kde bol ošetrený a následne prepustený domov,“ uvádza Čuháková.

Policajti dali vodičovi aj fúkať, no alkohol u neho nebol zistený. Okolnosti dopravnej nehody prešetruje novozámocká polícia.

O zásahu novozámockých hasičov nás informoval Viliam Pánsky, hovorca Krajského riaditeľstva hasičského zboru v Nitre.

„Na zásah odišli 2 vozidlá so 6 hasičmi. Po príchode na miesto nehody a vykonaní prieskumu bolo zistené, že došlo k dopravnej nehode kamióna, ktorý zostal prevrátený na boku. Z časti bolo vo dvore rodinného domu a z časti blokovalo jeden jazdný pruh,“ vysvetľuje Pánsky.

„Vodič bol mimo vozidla v ošetrovaní ZZS. Na vozidle boli vykonané protipožiarne opatrenia a od vodiča bol zistený stav PHM v nádrži. Nakoľko hrozilo ich vytečenie, bol vyžiadaný z hasičskej stanice Nitra ekologický automobil s 2 hasičmi. Po ich príchode bola časť PHM odčerpaná do pristaveného suda,“ opisuje priebeh zásahu hovorca.

Hasiči osvetľovali miesto nehody a boli nápomocní odťahovej službe pri vyslobodzovaní kamióna. „Po vytiahnutí poškodeného vozidla na cestu ešte museli odpíliť strom, ktorý ohrozoval rodinný dom,“ hovorí. Ako dodáva, celý zásah bol ukončený dnes v poludňajších hodinách.

Foto: Archív čitateľa, HaZZ

Autentické foto z miesta nehody!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM