Anton Hrachovský Kultúra

Nová aktivita mladých z Nových Zámkov: Do mesta príde diskutovať ombudsmanka

Dobrovoľníci zo združenia NZ INAK sa zapájajú do spoločenského života s cieľom vytvárať a posilňovať komunitu. Pozrite sa, čo je ich najnovším počinom a koho si pozvali.

Ilustračný obrázok k článku Nová aktivita mladých z Nových Zámkov: Do mesta príde diskutovať ombudsmanka
Zdroj: TASR

Po predošlých činoch dobrovoľníckeho združenia NZ INAK, ako bola napríklad svojpomocná úprava zanedbaného parku pri Gymnáziu, zorganizovanie Festivalu INAK je tu jeho ďalšia – zatiaľ najnovšia aktivita. Ide o plánovanú sériu diskusií so zaujímavými osobnosťami spoločenského života.

Nové diskusie v meste

Prvou hosťkou diskusie bude už tento týždeň (17. marca) slovenská ombudsmanka Mária Patakyová (na snímke), rodáčka z Nových Zámkov. „Pani ombusmanka prijala naše pozvanie s pokorou a zároveň s nadšením z konceptu podujatia. Jej účasť bola podmienená dôverou v náš zámer a schopnosť spríjemniť Novozámčanom voľný čas konštruktívnymi diskusiami v príjemnej atmosfére,“

Diskutovať sa bude o všetkom možnom. „Predmetom diskusií bude moderovaný rozhovor o osobnom a profesionálnom príbehu našich hostí, ktorý bude môcť inšpirovat ľudí bez ohľadu na vek či vzdelanie,“ priblížil obsah diskusie jeden z organizátorov.

„V súčastnosti máme potvrdenú účasť jedného ďalšieho hosťa, ktorý rovnako veľmi rád prijal naše pozvanie s tým, že by sa diskusia uskutočnila v máji,“ tvrdia organizátori.

„Snažíme sa osloviť osobnosti, ktorých zodpovedná a dlhodobá práca stelesňuje hodnoty, ktoré by sme mali ctiť a nasledovať,“ dodal na záver jeden organizátorov.

Ombudsmanka z Nových Zámkov

Už vyše roka pôsobí profesorka Mária Patakyová, rodáčka z Nových Zámkov, ako ombudsmanka. Zvolili ju poslanci Národnej rady SR, keď jej odovzdali v tajnej voľbe 75 hlasov. Vo funkcii nahradila Janu Dubovcovú.

Diskusia s ňou prebehne v sobotu 17. marca od 17:00 v Komunitnom centre Kompas NZ na Pribinovej ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM