Tímea Kamenická Rôzne

Nitrania môžu pomôcť: Výťažok z kúpy punču vo vianočnom mestečku poputuje do hospicu

Kúpou punču vo vianočnom mestečku na Svätoplukovom námestí môžu Nitrania aj v tomto roku pomôcť chorým a trpiacim ľuďom v hospici. Peniaze poputujú do Domu pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Nitrania môžu pomôcť: Výťažok z kúpy punču vo vianočnom mestečku poputuje do hospicu
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočný punč budú podávať od 11. do 13. decembra vo svojom stánku členovia centra Maltézskej pomoci Slovensko. Výťažok z charitatívnej zbierky v plnej výške poukážu na zabezpečenie charitatívnych činností hospicu, nad ktorým majú patronát. „Počas uplynulých štyroch rokov sme vyzbierali pre hospic viac ako 13 000 eur,“ povedal hovorca Maltézskej pomoci Slovensko Tibor Ujlacký.

Chcú vzbudiť záujem o dobrovoľníctvo

Popri podávaní vianočného punču sa verejnosť bude môcť prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti v zahraničí aj na Slovensku. Dobrovoľníci Maltézskej pomoci chcú svojou aktivitou vstúpiť do povedomia verejnosti a vzbudiť záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým nezištne venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti po celom svete.

Finančné prostriedky aj vnútorná sila

Hospic – dom pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre je neštátnym zdravotníckym zariadením so zameraním na poskytovanie paliatívnej starostlivosti zomierajúcim pacientom. „Starostlivosť o zomierajúcich pacientov si vyžaduje značné finančné prostriedky, ale aj vnútornú silu na osobnú aktivitu opatrovateľov. A obe tieto položky nitrianski maltézski dobrovoľníci do hospicu vkladajú,“ povedal Ujlacký.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM