Viktória Botošová Rôzne

Niektorí sa našli, iní to naopak vzdali: Ako to vyzerá so svadbami a rozvodmi v Zámkoch?

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Tento rok prežili svoj deň D v Nových Zámkoch viaceré zamilované páry. Našli sa však aj takí, pre ktorých rok 2014 znamenal koniec ich spoločného života. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

Ilustračný obrázok k článku Niektorí sa našli, iní to naopak vzdali: Ako to vyzerá so svadbami a rozvodmi v Zámkoch?
Zdroj: TASR

Na deň, keď si poviete svoje veľké áno, sa len tak nezabúda. Tento rok prežili svoj deň D v Nových Zámkoch viaceré zamilované páry. Našli sa však aj takí, pre ktorých rok 2014 znamenal koniec ich spoločného života. Ako sme na tom v našom meste v porovnaní s minulým rokom?

V roku 2013 uzavrelo manželstvo v Nových Zámkoch presne 192 párov a rozviedlo sa približne 90 manželstiev.

„Koľko bolo rozvodov v Nových Zámkoch presne povedať neviem, pretože nám z Okresného súdu posielajú oznámenia o rozvode tých manželstiev, ktoré boli uzatvorené v Nových Zámkoch. Nie všetci sobášení v Nových Zámkoch tu aj majú trvalý pobyt,“ vysvetľuje orientačné čísla o rozvodových oznámeniach, matrikárka Monika Strapecová.

Tento rok bolo sobášov o čosi viac, no žiaľ aj rozvodov. Prstienky si v roku 2014 doposiaľ vymenilo 213 párov a rozviedlo sa do teraz 147 manželstiev. Čo znamená, že tento rok zamilovaným až tak neprial.

V roku 2014 sa síce rozviedlo viac manželstiev, ako v tom predošlom, ale za to stúpol aj počet sobášov. V roku 2014 stúpol počet sobášov o 21, no počet rozvodov stúpol o 57. V tomto smere nás Informovala matrikárka Monika Strapecová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM