Anton Hrachovský Správy

Niečo pre budúcich pivných kúzelníkov: Nové Zámky privítajú najlepších študentov

Jedna z novozámockých stredných škôl organizuje celoslovenskú súťaž v čapovaní piva. Súťažiaci budú musieť ukázať svoj profesionálny prístup.

Ilustračný obrázok k článku Niečo pre budúcich pivných kúzelníkov: Nové Zámky privítajú najlepších študentov
Zdroj: TASR

Stredná odborná škola hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch vyhlasuje celoslovenskú súťaž pre študentov stredných škôl gastronomických odborov v znalostiach o pive s názvom ´Xpert v umení čapovať´. Súťaž sa uskutoční na pôde školy v termíne 28.-29. marca 2017.

„Pre študentov sme v rámci celoslovenskej súťaže pripravili skutočne zaujímavý program. Získajú kvalitné vedomosti a zručnosti, je pre nich pripravené ubytovanie, stravu, odborný aj sprievodný program,“ povedal Rudolf Mišák, riaditeľ školy SOŠ hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch.

Cieľom súťaže je vzdelávať budúcich profesionálov v gastronómii o pive, od jeho histórie, správnej starostlivosti o pivo na prevádzke, až po jeho správne čapovanie a podávanie. Súčasťou súťaže bude aj preverenie praktických zručností študentov v narážaní sudov, preplachu pivných trubiek, čapovaní a podávaní čapovaného piva hosťovi.

Súťaž sa uskutoční koncom marca na pôde Strednej odbornej školy hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch ale aj v priestoroch pivovaru Hurbanovo. Súčasťou bude aj prezentácia správneho párovania piva s jedlom spojená s degustáciou, ktorú pre študentov pripravia experti programu Sedem chutí piva obchodný sládok Karol France a šéfkuchár Laci Hornáček.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM