Viktória Botošová Rôzne

Nevšedný zásah mestskej polície: Hliadka odchytávala hada!

Zvieratá. Milé a oddané tvory. Niektoré sa však z času na čas ocitnú vo verejných priestranstvách a majitelia si s nimi nevedia dať rady. Potom prichádzajú na rad mestskí policajti. Prečítajte si kuriózny prípad novozámockých mužov zákona pri odchyte zvierat!

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný zásah mestskej polície: Hliadka odchytávala hada!
Zdroj: TASR

Činnosť mestských policajtov je vskutku rôznorodá. Okrem klasických policajných činností veľakrát pomáhajú občanom a nielen im s nevšednými činnosťami. Príslušníci Mestskej polície v Nových Zámkoch pomáhajú občanom aj pri odchyte túlavých zvierat, či už domácich alebo žijúcich vo voľnej prírode.

Odchyt zvierat

Ako nás informoval zástupca náčelníka Jozef Tököly, tak zvieratá ako psy a mačiatka sú po odchyte umiestnené v Mestskom útulku v Nových Zámkoch. „V prípade ak nám bol nahlásený nález psíkov, väčšinou sú to šteniatka, tak spolupracujem s novozámockým útulkom pre opustených psov. Pracovníčky útulku odchytávajú i dospelé opustené psy. Útulok má zriadené záchytné klietky, do ktorých v prípade potreby vedia i naši príslušníci ukladať nájdených psov, resp. šteniatka,“ doplnil.

Policajti nás informovali aj o vskutku netradičnom zásahu. Prečítajte si ďalej o kurióznom zásahu.

Užovka červená

Príslušníkom Novozámockej zmeny bol telefonicky oznámený prípad voľne sa pohybujúceho hada v pivničných priestoroch. „Veliteľ zmeny MsP prevzal zaujímavý telefonický oznam ohľadom zisteného hada neznámeho druhu v pivničných priestoroch bytového domu na ul. G. Bethlena. Na miesto bola vyslaná hliadka MsP, ktorá objavila v pivničných priestoroch domu hada žlto-červeného sfarbenia o dĺžke 80 cm.“ Príslušníkom Mestskej polície bolo zjavné, že sa nejedná o hada bežne žijúceho v našich podmienkach, preto bol predpoklad, že môže ísť o hada jedovatého. „Hliadka MsP hada maximálne obozretne odchytila do pripraveného vaku. Had bol prevezený na veterinárnu kliniku v Nových Zámkoch, kde bol veterinárom zistený druh odchyteného hada. Jednalo sa o užovku červenú, ktorá nepatrí medzi hady jedovaté. Had bol dočasne umiestnený v teráriu veterinárnej kliniky, kde po umiestnení nakládol 8 vajíčok,“ informoval Tököly.

„Hliadka MsP sa pokúšala zistiť majiteľa hada u domového dôverníka bytového domu, ako i u obyvateľov domu avšak bezúspešne. Neskôr sa majiteľ prihlásil a hada si prevzal v plnej kondícii,“ priblížil nám tento vskutku kuriózny prípad zástupca náčelníka Tököly.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM