Viktória Botošová Rôzne

Netradičná skúška dospelosti na FOTKÁCH: Praktickú časť sme vyskúšali na vlastnej koži, bolo to príjemné :)

Definitívna bodka za štúdiom na strednej škole je maturita. Jej neklamnými znakmi sú pekne oblečení mladí ľudia so zelenými stužkami, ktorých v tieto májové dni môžeme stretnúť aj v uliciach nášho mesta. Odštartovala totiž ústna časť skúšky dospelosti. Pozrite sa však, pri čom sme boli my...

Ilustračný obrázok k článku Netradičná skúška dospelosti na FOTKÁCH: Praktickú časť sme vyskúšali na vlastnej koži, bolo to príjemné :)
Zdroj: Dnes24.sk

Na niektorých školách v našom meste sú už ústne maturity v plnom prúde, na iných sa maturanti ešte len zapotia. Napríklad takí novozámockí gymnazisti budú maturovať posledný májový týždeň a na Strednej zdravotníckej škole čakajú ústne maturitné skúšky na študentov až v prvý júnový týždeň.

My sme sa však boli netradične pozrieť na praktickú časť maturít, ktorú žiaci Strednej zdravotníckej školy v Nových Zámkoch absolvovali v priebehu tohto týždňa. Pozrite si FOTO v našej galérii!

Maturantka Zuzana pochádza z Imeľa, no navštevuje túto školu, kde študuje odbor masér, spolu s ďalšími 22 spolužiakmi. Na Strednej zdravotníckej škole maturujú z troch predmetov a praktickej časti odbornej zložky. Táto praktická časť maturity prebiehala vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky, kde každý študent dostal odlišné zadanie, ktoré musel absolvovať.

Zuzana dostala masírovať chrbát. Pri práci sme ju vyrušili a boli sme zvedaví na priebeh masáže. „Som veľmi nervózna,“ povedala. Ako ďalej prezradila aj na túto časť skúšky sa však svedomito pripravovala a trénovala masáže na spolužiakoch, ale aj doma.

Na masáže dohliadalo aj odborné oko poroty, ktorá ich hodnotila známkami, ktoré sa dajú na konci dokopy. Praktickú časť musia študenti zvládnuť rovnako ako tú ústnu, aby úspešne zmaturovali.

My sme vyskúšali Zuzkinu masáž na vlastnej koži a môžeme povedať, že na mieste poroty by sme ju určite hodnotili na výbornú :)

Po masáži Zuzkina praktická časť nekončila. „Ešte ma čaká parafín a podvodná masáž,“ vysvetlila. Maturovať bude z troch predmetov – nemeckého jazyka, slovenského jazyka a teórie. Maturantka Zuzana sa už učila, no niečoho sa predsa len bojí. „Najviac sa bojím ústnej skúšky z nemeckého jazyka,“ prezradila Zuzana. Teraz čaká študentov zdravotníckej školy týždeň voľna a potom ústne maturity.

Čítajte aj:

Skúška dospelosti na FOTKÁCH: Aha, ako to vyzeralo na praktickej časti maturít
4
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM