Krimi

Nešťastná udalosť v našom okrese: Len ročné dieťatko s ťažkými popáleninami!

Nešťastná udalosť sa odohrala v dedinke novozámockého okresu. Na mieste zasahovali leteckí záchranári z Nitry. Podľa ich správy, bolo dieťatko prevezené do Bratislavy. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Nešťastná udalosť v našom okrese: Len ročné dieťatko s ťažkými  popáleninami!
Zdroj: TASR

Popoludní 27. februára bola záchranárska letecká posádka z Nitry, podľa informácií Zuzany Hopjakovej, hovorkyne z AIR -TRANSPORT EUROPE (ATE), privolaná na primárny zásah do obce Zemné (okres Nové Zámky).

"Pomoc leteckých záchranárov potrebovalo iba 1-ročné dieťa, ktoré sa obarilo horúcou vodou. Utrpelo popáleniny 1. a 2. stupňa v oblasti tváre, krku a hrudníka, " konkretizuje Hopjaková.

Na miesto bola najskôr, podľa hovorkyne, privolaná rýchla lekárska pomoc, ktorá malému pacientovi na mieste poskytla neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

V správe záchranárov sa ďalej uvádza, že záchranársky vrtuľník pristál na futbalovom ihrisku v obci Zemné, kde si lekár leteckých záchranárov prevzal od RLP zraneného chlapčeka do svojej starostlivosti.

Poskytol mu potrebnú medikáciu a spolu s matkou boli preložení na palubu vrtuľníka. Pri vedomí, v stabilizovanom stave bolo dieťa v sprievode matky letecky transportované na Kliniku popálením ružinovskej nemocnice v Bratislav,“ dodáva na záver Hopjaková z ATE.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM