Anton Hrachovský Samospráva

Nepojazdné vraky zmiznú z ulíc Nových Zámkov: Polícia zakročí už čoskoro

Ulice Nových Zámkov by mohli byť o niečo krajšie. Odstavené vrahy špatiace mesto majú krátkej budúcnosti zmiznúť.

Ilustračný obrázok k článku Nepojazdné vraky zmiznú z ulíc Nových Zámkov: Polícia zakročí už čoskoro
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto ako správca komunikácií v spolupráci s mestskou políciou vstúpilo do poslednej fázy riešenia starých motorových vozidiel dlhodobo zaberajúcich verejné priestranstvá. Potvrdil to náčelník Mestskej polície v Nových Zámkoch Jozef Tököly.

Pripravená zmluva

Podľa Tökölyho je pripravená zmluva s autorizovaným spracovateľom starých vozidiel, ktorá by mala vstúpiť do platnosti od 1. marca 2018.

„Na základe tejto zmluvy začneme s odvozom starých vozidiel na určené parkovisko,“ povedal policajný náčelník s tým, že vlastníci dostanú samozrejme poslednú šancu na splnenie si zákonných povinností. To znamená, že budú musieť zabezpečiť odstránenie vozidiel na vlastné náklady z miest, kde sú zaparkované. MsP bude zabezpečovať celý priebeh odstraňovania.

Náklady sa budú vymáhať

„V priebehu tohto týždňa sa budú posielať posledné výzvy a v prípade, ak sa napriek výzve vozidlo neodstráni, bude vozidlo z miesta premiestnené na určené parkovisko. Všetky náklady súvisiace s odstránením starých vozidiel sa budú následne od vlastníkov vymáhať,“ vysvetlil Jozef Tököly.

„Som rád že sa nám konečne podarilo pristúpiť k radikálnemu kroku voči arogantným vlastníkom, ktorí doteraz ignorovali naše upozornenia a výzvy,“ dodal náčelník novozámockej polície.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM