Viktória Botošová Hokej

Napínavý hokej proti ľadovým medveďom: Rozhodovať museli až samostatné nájazdy

V utorok bol na programe ďalší zápas bielo-zelených. Tentokrát sme na domácom ľade privítali ľadové medvede z Miškolca. Obe mužstvá mali už za sebou 2 úvodné duely, v ktorých neprehrali a tak sa držia na čele tabuľky. Napínavé stretnutie začalo o 18. hodine.

Ilustračný obrázok k článku Napínavý hokej proti ľadovým medveďom: Rozhodovať museli až samostatné nájazdy
Foto: Viktória Botošová

Nové Zámky odohrali v poradí tretie MOL ligové stretnutie. V prvom dokázali, po senzačnom obrate triumfovať na ľade Újpeštu 5:6 po predĺžení. V druhom, tento raz domácom zápase zvíťazili nad Csíkszeredou 4:1. Stretnutie bolo po dvoch tretinách vyrovnané, no potom sa ukázali skúsenosti našich hráčov a v treťom dejstve rozvlnili súperovu bránu trikrát.

Hostia z Miškolca odohrali doteraz rovnako, ako Nové Zámky dve stretnutia. V prvom zvíťazili s Ferencvárošom 4:3, na druhý deň nastúpili proti Csíkszerede a zdolali ju suverénne 7:0. Po dvoch odohraných zápasoch tak „ľadovým medveďom“ patrí 1. miesto s celkovým skóre 11:3. Na čele produktivity je Becze, ktorému sa v úvode darilo až nadmieru, keď skóroval dvakrát a k tomu pridal aj päť asistencií.

Miškolc mal svojmu súperovi určite čo vracať, veď práve Nové Zámky ho vyradili minulý rok v semifinálovej sérii (3:1 na zápasy). Po výkone bielo- zelených, keď už viedli 3:1 prišiel zlom, v ktorom hostia vyrovnali stav stretnutia a zápas doviedli do predĺženia. V predĺžení sa nepodarilo streliť gól ani jednému mužstvu, tak na rad prišli samostatné nájazdy, v ktorých žiaľ Miškolc vyhral. Novozámčania si tak pripisujú na svoje konto len jeden bod, čo ich radí na priebežné 3. miesto v tabuľke.

Výsledky: 23.9.2014 HC Nové Zámky – Miskolc 3:4sn (1:0, 2:2, 0:1 – 0:0 – 0:1)
Tretiny: 1:0, 2:2, 0:1 – 0:0 – 0:1.
Góly a asistencie: 4. Podstavek (Uram), 34. Štefanka (Dubec, Chrenko), 34. Faith (Huba) – 21. Gőz (Becze, Metcalfe), 39. Becze (Dudas), 60. Sagert (t.s.), rozh. náj. Dansereau. Rozhodcovia: Varjú, Kincses – Soltész, Vas.
Vylúčenia 10:6
Využitie: 0:1
V oslabení: 0:0
Diváci: 860

HC MIKRON Nové Zámky: Blažíček (Krajčovič) – Kowalczyk, Hrudík – Podstavek, Polčík, Uram – Huba, Kameš, Frolík, Hurtaj, Faith – Šiška, Král, Uhnák, Štefanka, Čaládi – Leško, Baron, Dubec, Chrenko, Štefanka

Miskolc Polar Bears: Bálizs (Duschek) – Gőz, Sagert, Cohen, Metcalfe, Becze – Boyle, Dudas, Láda, Dansereau, Nagy – Dósa, Vojtkó, Hájos, Popovics, Tóth – Ritó, Budai, Fliszár, Roczanov, Szilágyi

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM