Viktória Botošová Rôzne

Najvyšší čas prezuť vášho tátoša: Pozreli sme sa na ceny v novozámockých autoservisoch

Vonku je stále chladnejšie a prichádza správna chvíľa na každoročný jesenný rituál, prezúvanie pneumatík. Koľko tento rok v Nových Zámkoch za prezúvačku zacvakáte, sme zisťovali v novozámockých servisoch. Čítajte.

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas prezuť vášho tátoša: Pozreli sme sa na ceny v novozámockých autoservisoch
Zdroj: TASR

Vaše auto ešte nie je vystrojené do zimných podmienok? Poponáhľajte sa, rána sú každým dňom chladnejšie. A ak chcete vedieť, či sa cestou treba zastaviť aj v bankomate, pozrite, ako sa tento rok hýbu ceny. Na naše otázky odpovedali v servisoch Pneubox Nové Zámky a v Pneuservise Moťo.

Prezutie za 20 eur

„Ceny za prezutie sú rôzne, podľa veľkosti pneumatík a diskov. Rozhoduje aj to, či sú oceľové, alebo hliníkové. Základné prezutie 13"-14", napríklad Fabia 14" s oceľovými diskmi – vyjde na 20 eur za vozidlo. Plus servisný materiál, čo sú závažia a ventily,“ prezradil za Pneubox Gregor Demo, vedúci MOP Nové Zámky.

Podobná cena prezutia zimných gúm je aj v Pneuservise Moťo, ale závisí aj od ďalších faktorov. „Prezutie sa odvíja od toho, na akých diskoch sú obuté pneumatiky, či sa jedná o plechové, alebo hliníkové. Cena pri osobných vozidlách je 16 eur za plechové a okolo 20 eur za hliníkové. 20 eur stojí prezutie pneumatík na plechových diskoch, na úžitkové vozidlá, ako sú Citroën Jumper, Peugeot Boxer a podobne. Ak netreba prezúvať, len prevažovať, tak 10 eur za plechové a približne 12 eur za hliníkové. Tu cena závisí aj od závažia,“ vysvetlil za novozámocký Pneuservis Moťo, Jozef Záhorský, majiteľ pneuservisu.

Objednať sa treba včas

Prechod na zimné pneumatiky býva veľmi náhly, stačí aby v správach vyhlásili, že treba prezuť alebo postrašili snehom. Z dôvodu zvýšeného nárastu zákazníkov, sa treba na prezutie vopred objednať.„Objednať sa dá telefonicky a prostredníctvom webu, najlepšie 4–5 dní dopredu. Piatky a soboty nemám voľné termíny. Pondelky, utorky poobede a od stredy aj doobeda sú ešte voľné termíny,“ hovorí Demo o nabitom harmonograme v Pneuboxe.

„To, o ktoré termíny sa ľudia najviac zaujímajú, je veľmi individuálne. Niekto môže len doobeda, alebo počas pracovnej doby. Tieto prípady sa týkajú hlavne služobných áut. Iní zase uprednostňujú len popoludnie alebo v sobotu,“ dodal Gregor Demo, vedúci MOP Nové Zámky.

Aj v Pneuservise Moťo pociťujú výrazný nárast zákazníkov. „Objednať sa treba cca 2–3 dni dopredu. Termíny sa rýchlo míňajú, ale nejaké voľné sa ešte nájdu. Zákazníci majú najväčší záujem o doobedňajšie termíny a termíny po 16:00 hodine,“ povedal Jozef Záhorský, majiteľ Pneuservisu Moťo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM