Anton Hrachovský Samospráva

Najmenší Zámčania majú dôvod na radosť: Pribudlo nové detské ihrisko

Máte doma malých loptošov a chcete im urobiť radosť? V Nových Zámkoch pribudlo ďalšie detské ihrisko. V ktorej lokalite sa obyvatelia dočkali tentoraz?

Ilustračný obrázok k článku Najmenší Zámčania majú dôvod na radosť: Pribudlo nové detské ihrisko
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Slnečné dni priam nabádajú k tomu, aby sa rodiny s malými deťmi vybrali von. Viacerých Novozámčanov preto poteší správa o novom detskom ihrisku v lokalite za Troma mostami. Mesto tak zareagovalo na požiadavku obyvateľov lokality, kde žiadne podobné ihrisko už roky nevzniklo. Práce sa na ňom začali 3. augusta, finálnu podobu by malo ihrisko nadobudnúť koncom mesiaca, keď pribudne oplotenie od jazera. Do prevádzky by teda malo byť uvedené koncom augusta, no niektoré deti sa na ňom v minulých dňoch už hrali. Podľa informácií pochádzajúcich z webovej stránky mesta Nové Zámky, finančná nákladnosť ihriska za Troma mostami sa pohybuje na úrovni 9 800 eur.

Hracie prvky za tisíce eur

V celom meste je stále deficit moderných ihrísk. Túto situáciu sa vedenie mesta rozhodlo riešiť vybudovaním viacerých detských zón, medzi ktorými figurovala i oblasť za Troma mostami. Aj vďaka tomuto detskému ihrisku by sa mala oživiť lokalita Kurzweilovho jazera (ľudovo jazera Baňa). A že sa tak môže stať ukázali už prvé dni, keď sa ihrisku hrali deti, hoci ešte nebolo odovzdané do užívania. Začiatkom augusta boli na ňom osadené niektoré prvky:

  • kolotoč na sedenie s vnútornými sedačkami
  • hojdačka na pružine
  • reťazová hojdačka

Môže vás zaujímať:

Viac miesta na parkovanie v meste: Na Nábreží pribudne parkovisko

Mesto od augusta externe prenajíma plagátové plochy: Pribudnú medzi nimi nové

Koncept revitalizácie námestia dostal podobu: Svoje návrhy môžu predostrieť i občania

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM