Anton Hrachovský Rôzne

Najlepšie vycvičené psy v meste: Nové Zámky dejiskom 4. kynologickej výstavy

Chystajú sa aj ukážky z výcviku a socializácie psov. Na vlastné oči si budeme môcť pozrieť rôzne ukážky poslušnosti chlpáčov.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie vycvičené psy v meste: Nové Zámky dejiskom 4. kynologickej výstavy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Množstvu psov robí radosť splniť prianie svojho pána. Aby sa štvornohý miláčik zaradil dobre do ľudskej domácnosti, musí sa vedieť prispôsobiť jej základným pravidlám. Výchovou a výcvikom psov sa zaoberá i kynologický klub Zámčan (KKZ) v Nových Zámkoch, ktorý pravidelne okrem výcviku organizuje aj výstavy.

Tá, v poradí už 4. klubová výstava, sa uskutoční v sobotu, 12. augusta 2017 o 10:00, vo výcvikovom areáli na Tureckej ulici (vedľa krytej plavárne). Kynologický klub Zámčan bol založený za účelom bezplatného výcviku a výchovy psov a taktiež odborného poradenstva občanom mesta Nové Zámky ešte v roku 2012.

Tento rok iba členovia

„Tento rok nie je možné prihlásiť na výstavu psa, ktorý nie je členom klubu,“ uvádza sa na webe kynologického klubu Zámčan. Ak majú diváci záujem prísť na výstavu aj so psom, je nutné, aby si so sebou priniesli aj očkovací preukaz.

Počas výstavy budú pre návštevníkov pripravené zaujímané ukážky ako pachové práce služobného psa, ukážky z výcviku a socializácie psov a tiež ukážky obrán.

Veterinárne podmienky a program

Nečlenovia musia pri registrácií predložiť očkovací preukaz svojho miláčika. „Pes musí mať všetky základné očkovania a musí byť pravidelne odčervovaný. Psy, ktoré nie sú v poriadku, alebo v nedávnej dobe prekonali akékoľvek infekčné ochorenie, nie je možné priniesť na výstavu,“ znejú podmienky účasti na výstave.

Program 4. kynologickej výstavy v Nových Zámkoch:

  • od 09:30 do 10:00 – registrácia v areáli KKZ
  • od 10:00 – výstava

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM