Anton Hrachovský Kultúra

Najkrajší mesiac v Zámkoch s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!

Niekedy padne dobre aj papučový večer, nič však nedobije baterky tak, ako vyčistiť si hlavu na zaujímavej akcii. Preštudujte si už teraz, čo všetko sa dá v máji zažiť v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Najkrajší mesiac v Zámkoch s bohatou ponukou podujatí: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať!
Foto: Kristína Debnárová

ĽUDOVÍT SIMONYI

1. mája – 25. júna 2016, Múzeum Jána Thaina

Výstava podáva prierez tvorbou akademického maliara Ľudovíta Simonyiho (1904, Tupá časť Chorvatice – 1998, Šahy), ktorý väčšinu svojho mimoriadne a všestranne tvorivého života prežil na území okresu Nové Zámky.

O DEVIATICH MESIAČIKOCH

1. mája 2016 o 10:00, Dom kultúry Kovák, malá sála

Divadlo Piki si prichystalo pre návštevníkov predstavenie o tom, aké dobrodružstvo zažije bábätko pred príchodom na svet.

AJ MUŽI MAJÚ SVOJE DNI

3. mája 2016 o 19:00, Dom kultúry Kovák

Aj muži majú svoje dni je situačná komédia s pesničkami, so skvelými humornými situáciami a príležitosťami pre štvoricu výnimočných hercov – komikov. Vtipné prekáranie večne proti sebe stojacich svetov mužov a žien.

VŠADE VONIA MAMOU

6. mája 2016 o 17:00, Dom kultúry Kovák

Na Deň matiek prichystalo mesto Nové Zámky v spolupráci s Základnou umeleckou školou a Združením pre vzdelávanie detí, mládeže a dospelých slávnostný koncert, na ktorom odznejú diela Bacha, Albinoniho, Vivaldiho, ale aj populárnej skupiny Elán.

IGOR KMEŤO ml. LIVE

7. mája 2016, Irish Castle Pub

V prvú májovú sobotu je pripravený vystúpiť v populárnom klube v Nových Zámkoch jeden z členov známeho Kmeťobandu.

FKM NOVÉ ZÁMKY – FC SLOVAN GALANTA

11. mája 2016 o 16:30, Štadión Ladislava Gancznera

Futbalisti Nových Zámkov privítajú na domácej pôde hráčov Galanty. Ide o súboj tabuľkových susedov a práve víťazstvo nad Galantou by malo za následok preskočenie tohto súpera v tabuľke.

KATKINE VÝMYSLY

15. mája 2016 o 10:00, Dom kultúry Kovák

Katka porozpráva, prečo je divadlo také dôležité a čarovné. Predstavenie pripravilo divadlo Dúha.

RODINNÝ DEŇ s MICKEY MOUSOM A MINNIE

15. mája 2016, 15:00 – 17:00, OC Aquario

V rámci pravidelného cyklu „Milujme nedele“ sú pre najmenších prichystaní maskoti Mickey Mouse aj s kamoškou Minnie. Chýbať nebudú tvorivé dielne, zábavný program s pesničkami a maľovanie na tvár.

FKM NOVÉ ZÁMKY – MŠK THERMÁL VEĽKÝ MEDER

21. mája 2016 o 17:00, Štadión Ladislava Gancznera

30. kolo futbalovej III. ligy – Západ odštartuje súboj Novozámčanov s tretím tímom tabuľky z Veľkého Medera. Podarí sa domácim futbalistom zaskočiť favorita a ostanú body v Nových Zámkoch? Ak chce Veľký Meder pomýšľať na postup, musí v Zámkoch zvíťaziť.

KYSUCKÝ PRAMEŇ z OŠČADNICE

27. mája 2016 o 18:00, Dom kultúry Kovák

Kysucký prameň z Oščadnice – je jedna z najúspešnejších a zároveň aj najpopulárnejších folklórnych skupín na Kysuciach. Jej cieľom je uchovať pre ďalšie generácie tradície ľudových piesní, ktoré po stáročia vytváral chudobný kysucký ľud.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM