Anton Hrachovský Krimi Krimi

Nad Novými Zámkami bol v akcii záchranný vrtuľník: Muža (40) v kritickom stave previezli do nemocnice

Záchranársky vrtuľník v akcii nad Novými Zámkami. Leteckí záchranári museli podľa ich slov vyraziť na pomoc mužovi (40), ktorý po páde utrpel mnohopočetné poranenia. Čo sa vlastne stalo?

Ilustračný obrázok k článku Nad Novými Zámkami bol v akcii záchranný vrtuľník: Muža (40) v kritickom stave previezli do nemocnice
Zdroj: TASR

Podľa slov hovorkyne Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzany Hopjakovej boli leteckí záchranári z Nitry vyslaní do obce Hronovce (okres Levice) k 40-ročnému mužovi. Ten po páde z výšky utrpel vážne poranenia viacerých častí tela.

„Na mieste mu privolaná rýchla lekárska pomoc poskytla neodkladné zdravotné ošetrenie, pacienta zaintubovali a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Vrtuľník medzitým pristál na miestnom futbalovom ihrisku, ktoré vopred zabezpečila polícia,“ prezradila Hopjaková. Ako ďalej hovorkyňa uviedla, lekár leteckých záchranárov si pacienta prevzal od pozemných záchranárov do svojej starostlivosti a poskytol mu ďalšie prednemocničné ošetrenie. Následne previezli muža vrtuľníkom vo vážnom stave na Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny v Nových Zámkoch.

„Pacient je hospitalizovaný na Klinike anesteziológie a intenzívnej medicíny vo veľmi vážnom – kritickom stave,“ potvrdila nehodu hovorkyňa novozámockej nemocnice Ľubica Juríková.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM