Anton Hrachovský Rôzne

Nad Čerešňovou ožije nebo: Blíži sa veľká šarkaniáda

Súčasťou jesene sú aj detské hry, medzi ktoré neodmysliteľne patrí aj výroba, maľovanie a púšťanie šarkanov. Lietajúcich papierových drakov si užijeme nad Novými Zámkami i tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Nad Čerešňovou ožije nebo: Blíži sa veľká šarkaniáda
Zdroj: TASR

Jeseň je tu a s ňou aj príroda sprevádzaná pestrými farbami. Skutočne originálnym spôsobom ako stráviť príjemné chvíle s celou rodinou je práve púšťanie šarkanov, ktoré sa naskytne len v období jesene. Okrem zeme s popadaným lístím teda bude hrať farbami i obloha nad Čerešňovou ulicou v Nových Zámkoch. Chystá sa totiž hromadné púšťanie šarkanov, ktoré prichystalo pre obyvateľov Mesto Nové Zámky. Obľúbená Šarkaniáda sa bude konať už tento mesiac, 16. októbra 2016 o 14:00.

Užite si pobyt na čerstvom vzduchu

Čo môže byť lepšie než si príjemne oddýchnuť a zabaviť sa v rodinnom kruhu spolu s priateľmi? Presvedčiť sa o tom budú môcť nielen najmenší už o pár dní pri kopci na Čerešňovej ulici v Nových Zámkoch. „Odmeníme majiteľov troch najdlhšie lietajúcich šarkanov, pripravené sú súťaže a zábavné aktivity s Centrom voľného času. Stačí, aby si záujemcovia priniesli si šarkanov a dobrú náladu. Všetci sú srdečne vítaní,“ vyjadril sa Otokar Klein, primátor Nových Zámkov.

Môže vás zaujímať: V Zámkoch si pripomenieme minulosť: Je tu mesiac slovenskej kultúry

Pri púšťaní šarkanov treba však dávať aj dobrý pozor. Z bezpečnostných dôvodov sa neodporúča púšťať šarkana na rybárskom silone. Je veľmi tenký, väčšinou priehľadný, takže ho takmer nevidieť. Pri klesaní šarkana hrozí vážne poranenie – porezanie na tvári alebo krku.

Môže vás zaujímať: Šurianski tamburáši oslavujú 95 rokov: Poriadajú medzinárodný festival

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM