Viktória Botošová Hokej

Nabitý hokejový víkend: Naši doma víťazne, z Maďarska naprázdno

V piatok hostili Novozámčania nováčika z Debrecenu. V nedeľu cestovali na ľad maďarského Dunaujvároša. Pozrite sa, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Nabitý hokejový víkend: Naši doma víťazne, z Maďarska naprázdno
Foto: Viktória Botošová

O mimoriadne úspešnom víkende Novozámčanov sme vás informovali aj naposledy.

Piatok

Tento piatok hostili Novozámčania nováčika z Debrecenu Bielo-zelení začali lepšie, no však hráči z Debrecenu dokázali vždy dorovnať. Prvú tretinu otvorili lepšie domáci, no dobre chytajúci brankár hostí Toke aj tak dlho odolával strelám. V 10. minúte sa však uvoľnil Tomáš Chrenko, prihral pred bránu Tomášovi Čaládimu a ten strelou do ľavého vinkla otvoril skóre. V 19. minúte sa však puku zmocnil Ladányi a strelou nad Blažíčkovu lapačku vyrovnal.

V 23. minúte druhej tretiny dostal Nové Zámky do vedenia Ľubomír Hurtaj, ktorý backhandom zasunul puk medzi betóny Tokeho. V 33. minúte sa podarilo Debrecénu opäť vyrovnať, keď v presilovej hre našiel Berta pred bránou voľného Ladányiho a ten strelil gól do prázdnej brány. Domáci však s remízou nesúhlasili, a preto sa natlačili pred bránu Tokeho. To viedlo k niekoľkým vylúčeniam na strane hostí. Jedno z nich využil Chrenko a tvrdou strelou poslal Nové Zámky opäť do vedenia 3:2.

V tretej tretine sa podarilo skórovať len hosťom. V 53. minúte strelil Kaskov gól za chrbát Blažíčka po vynikajúcej prihrávke Sychova. V predĺženi už po 32. sekundách rozhodol Marek Uram, keď ho vysunul krížnou prihrávkou Pavel Kowalczyk a Marek si vychutnal blafákom bezmocného Tokeho.

Výsledky: 3.10.2014 HC Nové Zámky – Debrecen 4:3p (1:1, 2:1, 0:1 – 1:0)
Tretiny: 1:1, 2:1, 0:1 – 1:0
Góly a asistencie: 10. Čaládi (Chrenko), 24. Hurtaj (Faith), 38. Chrenko (Kowalczyk, Uram), 61. Uram (Kowalczyk) – 19. Ladányi (Könczei, Berta), 34. Ladányi (Berta), 53. Kaskov (Sychov, Kurilyuk)
Rozhodcovia: Druga, Beniac – Soós, Pálkövi
Vylúčenia: 3:5
Využitie:1:1
V oslabení: 0:0
Diváci: 520

HC MIKRON Nové Zámky: Blažíček (Krajčovič) – Hrudík, Kowalczyk, Podstavek, Polčík, Uram – Huba, Kameš, Frolík, Faith, Hurtaj – Ďuriš, Šiška, Štefanka © , Chrenko, Čaládi (A) – Leško, Král, Uhnák, Cseres, Púchovský

Debreceni HC: Toke (László) – Emelianov, Csíki, Ládányi ©, Könczei (A), Berta (A) – Voronov, Sadikov, Kurilyuk, Kaskov, Sychov – Tőkési, Wéber, Barabás, Okos, Dancsfalvi – Orosz, Odnoga

Nedeľa

V nedeľu sa Nové Zámky predstavili na ľade maďarského Dunaujvároša. Išlo o prvý vzájomný zápas týchto mužstiev v sezóne. V prvej tretine sa ako prvý do štatistík svojim vylúčením zapísal domáci Martine, ale Zámky túto početnú výhodu žiaľ využiť nedokázali. Po 20. minútach bol tak stav nerozhodný 0:0.

V druhej tretine obe mužstvá zvýšili svoju aktivitu a padlo pár dobrých striel. Ako prvý sa strelecky presadil domáci Azari, keď v 32. minúte zúžitkoval ideálnu prihrávku z hokejky Hrdela 1:0. Už o 4 minúty dostal presnú prihrávku medzi kruhy Papp a prestrelil Krajčoviča pomedzi betóny. Do kabín tak odchádzali veselší domáci hokejisti.

V úvode tretej tretiny pohrozili bielo- zelení viacerými dobrými strelami, či už z hokejky Dubca, alebo Púchovského, no DAB držal nad vodou výborne chytajúci Kalnins. Svoje brankárske umenie však ukázal aj Krajčovič v 46. minúte pri zakončení Hrdela. V 50. minúte sa ocitol osamotený pred Kalninsom útočník Čaládi, ale aj tento súboj vyhral domáci brankár. Keďže domáci brankár neinkasoval ani vo zvyšných 10 minútach, tak z troch bodov do tabuľky sa tešia jeho spoluhráči.

Výsledok: 5.10.2014 Dab. Docler – HC Nové Zámky 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
Tretiny: 0:0, 2:0, 0:0
Góly a asistencie: 32. Azari (Hrdel, Kiss Á.), 36. Papp (Peterdi, Galanisz). Rozhodcovia:Hos­zonits, Wolf- Abonyi, Székeli.
Vylúčenia: 2:3
Využitie: 0:0
V oslabení: 0:0

Dab. Docler Dunaújváros: Kalnins (Ševela) – Martine, Hüffner, Hrdel, Azari, Kiss – Martinka, Pozsgai, Somogyi, Gröschl, Szappanos – Nagy, Mestyán, Peterdi, Galanisz, Pavuk – Hruby, Erdélyi, Kovács, Magosi, Papp

HC MIKRON Nové Zámky: Krajčovič (Blažíček)- Hrudík, Král, Šiška, Ďuriš, Leško, Baron- Polčík, Dubec Marek, Podstavek, Cseres, Štefanka M., Čaládi, Púchovský, Dubec Martin, Štefanka O.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM