Anton Hrachovský Samospráva

Na Štrande sa chystajú novinky: Na toto sa môžu Novozámčania tešiť

Termálne kúpalisko Štrand v Nových Zámkoch nedávno otvorilo svoje brány pre letnú sezónu 2016. Na kúpalisku prišlo k niekoľkým zmenám, niektoré ešte stále prebiehajú. Aké novinky teda čakajú jeho návštevníkov?

Ilustračný obrázok k článku Na Štrande sa chystajú novinky: Na toto sa môžu Novozámčania tešiť
Zdroj: TASR

Novozámocké kúpalisko Štrand zahájilo pred dvoma týždňami letnú sezónu 2016. Svoje brány otvorilo prvýkrát v tejto sezóne počas MDD. Aké novinky si pre návštevníkov pripravilo vedenie Štrandu?

Do hlavnej sezóny s novým detským bazénom

Jednou z noviniek by mala byť kompletná rekonštrukcia a otvorenie detského bazénu, ktorý bude určený pre tých najmenších. „Tým pádom by sme mali mať k dispozícii až štyri detské bazény. Chceli by sme to mať hotové do konca mesiaca jún a začiatkom júla bazén pre najmenších otvoriť,“ dodal na záver riaditeľ Novovitalu.

Nová terasa, opravený tobogán i jeho bazén

Momentálne prebiehajú na Štrande aj ďalšie rekonštrukčné práce. „Dokončuje sa nová terasa, ktorú sme potrebovali opraviť, pretože v čase veľkej návštevnosti sa ľudia už nezmestili okolo bazénov. Druhou funkciou terasy bude to, že na nej budú prebiehať animácie, ktoré sme zvykli robiť už minulý rok hlavne pre deti. Tiež sa na nej bude cvičiť obľúbený aquagym, na ktorý sme doteraz nemali adekvátne miesto. Teraz už bude plne súčasťou bazénovej časti kúpaliska,“ povedal Ľudovít Lebó, riaditeľ Novovitalu – organizácie, ktorá má novozámocký Štrand pod palcom.

Rekonštrukciou prechádza aj tobogán. „Okrem toho sa dokončuje i tobogán a jeho dojazdový bazén. Začali sme budovať aj technologickú časť, čiže rozšírili sme starú nádrž a teraz osádzame úplne novú technológiu. Tým pádom by mal tobogán konečne fungovať tak ako má,“ prezradil na margo opravovanej atrakcie Ľudovít Lebó.

„Tobogán by mal konečne fungovať tak ako fungovať má“, povedal riaditeľ Novovitalu.

Tobogánový dojazdový bazén bol doteraz v havarijnom stave – prasknutý a prepúšťal vodu. „Na tomto bazéne prebiehajú momentálne tiež rekonštrukčné práce. Tento bazén bol posledným kachličkovým, teraz dostane novú fóliu a všetky bazény tak už budú vynovené,“ dodal Ľudovít Lebó.

Spomínané rekonštrukcie terasy, tobogánu a dojazdového bazénu by mali byť podľa Leba v prípade priaznivého počasia ukončené k 15.-16. júlu 2016.

Môže vás zaujímať:

Otvorili sa brány Štrandu: Teplota vody je nad 20 stupňov Celzia

V okolí Nových Zámkov rastie nové kúpalisko. Čo všetko čaká na návštevníkov? VI­DEO

Blíži sa štart kúpacej sezóny v Nových Zámkoch. Kedy sa otvoria brány Štrandu?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM