Anton Hrachovský Správy

Na školákov z nášho okresu čaká nový študijný postup: Kreatíva a improvizácia

V súkromnej základnej umeleckej škole zavedú interaktívne hodiny. Ohlasy na ne sú pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku Na školákov z nášho okresu čaká nový študijný postup: Kreatíva a improvizácia
Zdroj: TASR

Veľké očakávania ohľadom nového školského roku majú pedagógovia v Súkromnej základnej umeleckej škole Kataríny Pappovej v Štúrove. Vlaňajší školský rok ukončili s 350 žiakmi. Predpokladá sa, že ich počet sa od septembra zvýši. Na Slovensku ide o jedinú dvojjazyčnú slovensko-maďarskú súkromnú umeleckú školu. Tá oslávi tento rok piate výročie svojho vzniku.

Prví absolventi už budúci rok

„V tanečnom odbore máme 41 žiakov v rôznych vekových kategóriách. Okrem tanečného odboru, nakoľko naša škola je plnohodnotná základná umelecká škola, máme aj hudobný, výtvarný a literárno-dramatický odbor,“ uviedol zástupca riaditeľky a učiteľ tanca Peter Molnár s tým, že už v roku 2017 budú mať prvých absolventov.

V novom školskom roku chcú na škole zaviesť interaktívne hodiny, ktoré sa skúšobne osvedčili. „Túto metódu chceme uplatňovať, pretože je vhodná na kolektívne vyučovanie v rámci hereckého a tanečného odboru,“ prezradil Molnár. Žiaci si na interaktívnych hodinách popri zopakovaní učiva osvojujú aj suverenitu a majú príležitosť na prejav improvizačných schopností.

Deti baví improvizovať

Pod pedagogickým dozorom má každý žiak šancu byť kreatívny, v prípade tanca predstaví svoju choreografiu a naučí ju ostatných spolužiakov. „Od svojich žiakov vyžadujem, aby do tvorby vložili prvky, ktoré sami vymysleli, aby sa kreatívne prejavili a rozvinuli svoje improvizačné schopnosti. Deti dostávajú na predvedenie tanečných kreácií päť až sedem minút,“ priblížil Molnár s tým, že prvé pokusy boli nepopulárne, ale v súčasnosti si ich už deti i rodičia pochvaľujú. „V novom školskom roku ich určite zavedieme,“ dodal zástupca riaditeľky a učiteľ v jednej osobe na záver.

Môže vás zaujímať:

V Nových Zámkoch pribudne nová trieda: Určená je pre intelektovo nadaných žiakov

Základné školy v Nových Zámkoch: Koľko prváčikov nastúpi do nového školského roka?

Mestskí poslanci schválili zmenu účelu dotácií: Koľko dostanú kultúrne a školské organizácie?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM