Anton Hrachovský Samospráva

Na sídlisku Západ vyrastie nová bytovka: Financie pôjdu z externých zdrojov

Jednou z dynamicky sa rozširujúcich mestských zón v Nových Zámkoch je sídlisko Západ. Počas nasledujúcich mesiacov na ňom pribudne ďalší bytový dom.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ vyrastie nová bytovka: Financie pôjdu z externých zdrojov
Foto: Anton Hrachovský

V Nových Zámkoch sa na sídlisku Západ II začala výstavba prvej etapy bytového domu, situovaného na uliciach Andovská a Jeruzalemská.

V Zámkoch pribudne vyše 40 bytov

Bytový dom bude rozdelený do troch blokov, pričom celkovo tu bude k dispozícii 43 bytových jednotiek. „V prvom bloku sa vybuduje šesť trojizbových bytov, jeden jednoizbový byt a šesť garzónok. V druhom bloku desať dvojizbových a sedem jednoizbových bytov, v treťom bloku šesť trojizbových, jeden jednoizbový byt a šesť garzónok,“ povedala Bernáth. Byty by sa mali pre budúcich užívateľov prideľovať losovaním. Ako ďalej informovala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth, čas výstavby je podľa Zmluvy o dielo nastavený na 20 mesiacov od prevzatia staveniska.

Financie z ministerstva a od štátu

Náklady na výstavbu bytového domu sú 2 016 100 eur. „Projekt bude financovaný z dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške 705 390 eur, zo zdrojov mesta vo výške 440 eur a z úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške 1 310 270 eur,“ dodala hovorkyňa mesta.

Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM