Anton Hrachovský Kultúra

Na Podhájskej sa začínajú slávnosti ľudových remesiel: Užijú si gurmáni i vinári

Súčasťou 17. ročníka Podhájskych slávností ľudových remesiel je bohatý kultúrno-spoločenský a sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Na Podhájskej sa začínajú slávnosti ľudových remesiel: Užijú si gurmáni i vinári
Zdroj: TASR

Súčasťou 17. ročníka Podhájskych slávností ľudových remesiel, ktorý organizuje obec Podhájska v okrese Nové Zámky s miestnym termálnym kúpaliskom v dňoch 8. a 9. júla, je bohatý kultúrno-spoločenský a sprievodný program.

Podujatie sa uskutoční v areáli kúpaliska. Ako informovala vedúca informačného centra obce Podhájska Alena Ďuráčová, počas oboch dní sa začína o 10:00. „V rámci sprievodných podujatí slávností sú pripravené gazdovské dvory a ochutnávka špecialít v rybárskom, poľovníckom, podhájskom a ďalších dvoroch. V Ľudovom dome nad areálom kúpaliska bude expozícia zo života našich predkov a v areáli kúpaliska remeselníci ukážu svoje činnosti a zručnosti spojené s trhom. Súčasťou bude aj sochárske sympózium, v rámci ktorého rezbári zo Slovenska návštevníkom predstavia vyrezávanie rôznych sôch ľudí a zvierat z kmeňov stromov. Nebude chýbať ani simulovaná ukážka dopravnej nehody, záchrannej služby, hasičskej techniky, ako i psovodov,“ uviedla Ďuráčová.

Podľa jej ďalších slov na svoje si prídu i vinári, keďže obec pripravila aj degustáciu vín zo Slovenska a Moravy. „Návštevníci sa môžu tešiť aj na širokú ponuku gurmánskych špecialít, domácej zabíjačky, pečené prasa, guláš, lokše, koláče a špeciality medzinárodnej kuchyne. V historickom mestečku budú ukážky dobového života, historických trhov, vystúpenia sokoliarov, aktivity pre deti a pod.,“ dodala.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM