Anton Hrachovský Samospráva

Na Juhu otvorila novozámocká radnica psí park: Časom zrejme pribudne ďalší, FOTO

Novozámockí psíčkari sa konečne dočkali. Na jednom zo sídlisk otvorilo mesto oplotený výbeh pre ich miláčikov.

Ilustračný obrázok k článku Na Juhu otvorila novozámocká radnica psí park: Časom zrejme pribudne ďalší, FOTO
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

V piatok 23. marca popoludní sa konalo otvorenie prvého uzavretého psieho parku v Nových Zámkoch. Zhruba desaťárový park sa nachádza na trávnatej ploche za Ajaxom a postaral sa oň odbor komunálnych služieb mesta v spolupráci s niektorými občanmi.

Po Juhu Sihoť?

Park sa riadi vlastným prevádzkovým poriadkom a dohliadať by naň mala i mestská polícia. Dá sa doň vojsť dvomi bránami, sú v ňom štyri prekážky a otvorený bude denne od 5:00 do 22:00. Počas búrky, silného dažďa či iného nepriaznivého počasia bude zatvorený. Psy, ktoré doň vstúpia, musia mať identifikačnú známku. „Ďakujem každému jednému jednotlivcovi, ktorý prispel a pomohol tento park vytvoriť a finančne ho podporil,“ povedal vo svojom príhovore primátor mesta Otokar Klein.

Psí park Juh zrejme nebude v Zámkoch jediný svojho druhu. „Pripravujeme ďalší, podobný projekt, ako je tento. Verím, že v krátkej dobe sa otvorí na Sihoti,“ prezradil primátor.

Po otvorení predviedol niekoľko ukážok práce so psami novozámocký kynologický klub Zámčan a krátko na to už plochu zaplavili obyvatelia so svojimi miláčikmi.

Otvorenie Psieho parku Juh v Nových Zámkoch
11
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM