Anton Hrachovský Kultúra

Na Gurmánfeste nebude chýbať pokus o rekord: Dvorčania chcú najväčšiu huspeninu

Víkend vo Dvoroch nad Žitavou sa bude niesť v znamení všakovakých dobrôt. Nebude chýbať ani pokus o slovenský rekord - vyrobenie najväčšej huspeniny na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Na Gurmánfeste nebude chýbať pokus o rekord: Dvorčania chcú najväčšiu huspeninu
Zdroj: TASR

Ak si chcete užiť víkend v znamení chutného jedla, 28. októbra si poznačte do kalendáta. Od 7:30 do 14:00 sa totiž bude konať 3. Dvorská súťaž v príprave regionálnych gurmánskych špecialít. Gurmánfest vo Dvoroch nad Žitavou sa uskutoční už po tretí raz, vedľa Dvorského kultúrneho parku.

Pokus o najväčšiu huspeninu Slovenska

Úlohou 3 až 5-členných družstiev bude na mieste pripraviť jedlo z prinesených ingrediencií na posúdenie a súťaž. Porota bude pritom hodnotiť estetický vzhľad jedla, chuť jedla a tiež pracovné miesto družstva. Najkreatívnejšie družstvo bude ocenené na základe hlasovania obecenstva.

V rámci kultúrneho programu vysúpi krátko popoludní i populárny ´EmDžej´. Jedným z najväčších lákadiel však určite bude o 16:30 pokus o rekord vo vyrobení najväčšej huspeniny na Slovensku.

Na základe bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie súťažiacich v zlatom, striebornom a bronzovom pásme. Na základe hlasovania obecenstva mimoriadnu cenu za ´Najkreatívnejšie družstvo´ venuje starosta obce Dvory nad Žitavou Branislav Becík.

Program 3. ročníka Gurmánfestu 2017

  • 7:30 – Súťaž vo varení
  • 12:00 – Kapela Jozefa Kotlára
  • 14:00 – Martin Jakubec
  • 15:30 – Vyhodnotenie súťaže vo varení
  • 16:00 – Hollósy Band
  • 16:30 – Najväčšia huspenina Slovenska
  • 17:30 – Rédey Band

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM