Palic Palic Kultúra

Múzeum Jána Thaina na Agrokomplexe

Na výstave AGROKOMPLEX v Nitre dostali aj tento rok priestor na prezentáciu rôzne slovenské múzeá. V expozícii Múzea Jána Thaina z Nových Zámkov nájdete výstavku s názvom - Svet detí v 40.-50. rokoch 20. storočia...

Znova je tu august a k nemu neodmysliteľne patrí aj výstava Agrokomplex. Ako každý rok, aj teraz dostali na výstave priestor na prezentáciu rôzne slovenské múzeá. Jediným rozdielom oproti minulým ročníkom je, že ich návštevníci nenájdu na tradičnom mieste v pavilóne M2, ale hneď vedľa hlavného vchodu do areálu výstaviska, v pavilóne F.

V časti venovanej múzeám Nitrianskeho samosprávneho kraja uvidia návštevníci okrem iného aj nálezy z rímskeho tábora v Iži, alebo prútené košíky z Tekova.

[blockquote]Múzeum Jána Thaina v Nových Zámkoch pripravilo pre návštevníkov v dvoch vitrínach výstavku s názvom „Svet detí v 40.-50. rokoch 20. storočia“, ktorá prezentuje, ako to už aj názov prezrádza, detské hračky a oblečenie, charakteristické pre dané obdobie. [/blockquote]

Väčšinu predmetov (vláčik, kovová stavebnica Vašek, hlavy bábok nastoknuteľné na prst, pohľadnice) získalo múzeum od dnes už nebohej Csilly Kopasz v roku 2007, ale priestor dostala aj novšia akvizícia múzea v podobe veľkého plyšového macka a izby pre bábiky.

Prezentáciu Múzea Jána Thaina v Nových Zámkoch, ako i ostatných vystavujúcich múzeí si môžu návštevníci pozrieť počas celého trvania veľtrhu Agrokomplex 2012 od 23. do 26. augusta 2012.

novezamky24.sk/Mgr. Pavol Rusnák

Mgr. Pavol Rusnák

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM