Anton Hrachovský Šport

Mladí Novozámčania zabodovali v Poľsku: Tretina slovenských medailí pre náš klub

Slovenská atletická reprezentácia mladšieho žiactva sa predstavila na 11. ročníku medzinárodného stretnutia Internacional Childrenś Athletics Games v poľskom mestečku Lowicz. Na podujatí nechýbali ani mladí pretekári a pretekárky z Nových Zámkov.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Novozámčania zabodovali v Poľsku: Tretina slovenských medailí pre náš klub
Foto: Anton Hrachovský

Výber Slovenska si zmeral sily s rovesníkmi z Maďarska, Litvy, Estónska, Lotyšska a domáceho Poľska. Tak ako vlani vo Varšave (dva štarty, dve prvé miesta), rovnako i tento rok patrili v reprezentačnom výbere k najúspešnejším mladí adepti atletiky z novozámockého AC. Z celkového počtu 7 zlatých a 10 bronzových medailí výberu Slovenska, čo znamenalo konečné tretie miesto za Maďarskom a Poľskom, vybojovali Novozámčania 2 zlaté a 4 bronzové medaile. To predstavuje tretinu medailovej bilancie slovenskej výpravy.

Pretekárky obhájili vlaňajšie zlato

Ročníku narodenia 2003 sa podarilo za stáleho dažďa obhájiť vlaňajšie prvenstvá – znova sa presadila Lea Farkas, spolu s ňou aj Janka Kusyová. Lea Farkas dominovala v skoku do diaľky, keď vynikajúcim výkonom 535 cm prekonala svoj vlaňajší klubový rekord mladších žiačok. Výkon tesne za osobným a zároveň aj klubovým rekordom predviedla Janka Kusyová, ktorej skok mal hodnotu 155 cm a taktiež stačil na prvenstvo.

Jeden debut a štyri bronzové miesta

V tejto vekovej kategórii debutoval v slovenskej reprezentácii Marek Valo, ktorý vďaka novému osobnému rekordu skončil časom 40,76 v behu na 300 m na treťom mieste. Ďalšie tri bronzy pridala dvojica pretekárok narodených v roku 2005 – Rebeka Žibritová a Laura Tomanová. Obe pretekárky reprezentovali Slovensko taktiež po prvýkrát. Rebeka Žibritová bola dvakrát bronzová v behu na 300 m časom 48,93 a v skoku do diaľky výkonom 438 cm. Posledný bronz potom pridala v behu na 600 m Laura Tomanová časom 1:54,87.

Trénermi úspešných reprezentantov Slovenska sú Juraj Szák a Anna Schumichrastová. Juraj Szák sa venuje v tréningovom procese Lei Farkas, Marekovi Valovi, Rebeke Žibritovej a Laure Tomanovej. Janka Kusyová sa pripravuje pod vedením Anny Schumichrastovej.

Môže vás zaujímať:

Novozámocká liga v Stiga hokeji je v polovici sezóny: Ako ju hodnotí úradujúci šampión?

Jedna z plánovaných hokejových posíl nepríde: Marino ostáva v USA, VIDEO

Novozámockí fanúšikovia sa dočkali odmeny: V lete uvidia na domácom ľade reprezentáciu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM