Viktória Botošová Rôzne

Mirella či Rikardo: Pozrite si, aké netradičné mená dali novozámockí rodičia svojim ratolestiam

Niekoľko malých Novozámčanov, narodených v roku 2015, bude svojich menovcov hľadať medzi rovesníkmi len veľmi ťažko. Aj v priebehu uplynulého roka niektorí rodičia vybrali pre svoje potomstvo zopár nie celkom tradičných mien. Veď posúďte sami.

Ilustračný obrázok k článku Mirella či Rikardo: Pozrite si, aké netradičné mená dali novozámockí rodičia svojim ratolestiam
Zdroj: TASR

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti už nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. V uplynulom roku siahali novozámockí rodičia pri výbere mien pre bábätká aj po slovenskej klasike, aj po menách, ktoré v uplynulých rokoch priniesli trendy, ale objavili sa aj kuriózne výbery.

Medzi dievčatami hrali v uplynulom roku v Nových Zámkoch prím mená Laura, Natália a Nina. Medzi narodenými chlapčekmi je jednotkou za rok 2015 v našom meste Jakub. Viac o častých menách novozámockých bábätiek sme písali TU.

Mená niekoľkých drobcov, ktorí prišli na svet v roku 2015, ale rozhodne neuniknú pozornosti. V tejto súvislosti nám poskytla informácie Ľubica Juríková, tlačová hovorkyňa FNsP Nové Zámky. Najzaujímavejšími dievčenskými menami sú Anika, Lejla, Mirella. Najnetradičnejšími chlapčenskými sú zase Rikardo, Frančesko a Sebastián.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM