Anton Hrachovský Správy

Ministerstvo vyhlásilo výberové konanie: Novozámocká nemocnica hľadá riaditeľa

Ministerstvo zdravotníctva chce obsadiť riaditeľské posty niektorých nemocníc novými ľuďmi. Medzi nimi i tej v našom meste. Zatiaľ vznikla trojčlenná Rada riaditeľov.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo vyhlásilo výberové konanie: Novozámocká nemocnica hľadá riaditeľa
Foto: Anton Hrachovský

Ministerstvo hľadá riaditeľa do Nových Zámkov

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker hľadá vedenie do viacerých štátnych nemocníc. Medzi nimi figuruje i Fakultná nemocnica s poliklinikou Nové Zámky. Okrem nej ide o detskú fakultnú nemocnicu v Bratislave, univerzitné nemocnice v Košiciach, Martine, Bratislave a fakultné nemocnice v Banskej Bystrici a Prešove.

V novozámockej, podobne ako v ostatných nemocniciach vznikla nedávno tzv. Rada riaditeľov. Zložená je z generálneho, ekonomického a medicínskeho riaditeľa. Momentálne majú tieto funkcie dočasné zastúpenie, ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo na miesta výberové konanie, pričom hľadá odborníkov na päť rokov. Prihlášky možno podávať do 13. júna na adresu ministerstva, viac informácií je k dispozícii na jeho oficiálnom webe.

Vznikla Rada riaditeľov

Na základe rozhodnutia Ministerstva zdravotníctva SR došlo k zmene zriaďovacej listiny Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky. Jej štatutárnym orgánom je Rada riaditeľov Rada, ktorá je kolektívnym riadiacim orgánom. Ministerstvo chce spomínaným krokom posilniť zodpovednosť a priniesť vyššiu mieru kontroly. Zloženie Rady riaditeľov nemocnici v Nových Zámkoch je:

  • MUDr. Imrich Matuška – generálny riaditeľ
  • prof. MUDr. Bruno Rudinský, CSc. – medicínsky riaditeľ
  • Ing. Ľubica Bartošová – ekonomická riaditeľka

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM