Anton Hrachovský Rôzne

Milovníci silných áut sa majú na čo tešiť: Neďaleko Zámkov budú veľké preteky

V neďalekých Šuranoch sa budú cez víkend konať Majstrovstvá Slovenskej republiky v triale terénnych vozidiel. Máme sa na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Milovníci silných áut sa majú na čo tešiť: Neďaleko Zámkov budú veľké preteky
Zdroj: TASR

Trial je súťaž terénnych vozidiel s pohonom 4×4, kde sa zdolávajú na čas a trestné body vytýčené bránky v náročnom teréne. Je to predovšetkým súťaž v zručnostiach vodičov. A práve počas nadchádzajúceho víkendu, 21.-22. mája 2016, sa v časti Šurian zvanej Argentína uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v triale. Pôjde o druhý pretek sezóny Majstrovstiev Slovenska v offroad triale. Sezóna sa začala v apríli prvým pretekom, ktorý sa jazdil v českom Žatci.

„Predbežne očakávame 25–30 súťažných posádok. Väčšina z nich je zo Slovenska, ale mávame aj posádky z Maďarska a Čiech,“ prezradil Marian Bábin, predseda 4×4 Off road klubu Nové Zámky.

Po prvýkrát budú môcť štartovať aj sériové vozidlá s pohonom 4×4. Kemp a registrácia bude prebiehať už od piatku, samotné preteky sú na programe cez víkend a sú rozdelené do dvoch dní.

„Vozidlá sú rozdelené podľa technických úprav do 6 kategórií. Prvýkrát sa budú môcť zúčastniť aj sériové vozidlá v kategórii SOFT. Samozrejme dráha nebude tak náročná, ako pre upravené vozidlá,“ dodal Marian Bábin.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM