Anton Hrachovský Hokej Šport

Mikeš si chce hráčov poriadne preveriť: Je tu prvá zmena v kabíne

Aktuálny kormidelník HC Nové Zámky Štefan Mikeš si pochvaľuje prácu s tímom. Poznáme už aj meno prvého hráča, ktorý neprešiel jeho sitom.

Ilustračný obrázok k článku Mikeš si chce hráčov poriadne preveriť: Je tu prvá zmena v kabíne
Zdroj: TASR

V stredu 21. decembra sa stal novým trénerom novozámockých hokejistov Štefan Mikeš (na snímke), ktorý nahradil vo funcii Júliusa Pénzeša. Toho vedenie odvolalo po necelých dvoch mesiacoch pre neuspokojivé výsledky. Tie, spolu s herným prejavom, má mužtvu prinavrátiť bývalý tréner slovenskej ´dvadsiatky´, Slovana Bratislava, Wolfsburgu či Havířova Mikeš.

S novým trénerom často prichádzajú noví hráči a naopak, niektorí sa zvyknú s tímom rozlúčiť. „Aj u vedenia klubu som sa vyjadril, že by som chcel pracovať a dať šancu hlavne hráčom, ktorí tu sú. Sú na seba zvyknutí a zatiaľ dopodrobna nepoznám ich kvality a slabé stránky,“ povedal na margo prípadných zmien v kádri Štefan Mikeš. „Hráči odviedli dobrý výkon aj v Košiciach, škoda, že sme to tam nedotiahli do víťazného konca. Dobré boli aj zápasy proti Popradu a Liptovskému Mikulášu. Stačí mi, keď v tom budeme pokračovať,“ dodal tréner Nových Zámkov.

Od príchodu Štefana Mikeša na lavičku Nových Zámkov zažíva mužstvo výsledkové a dá sa povedať, že i herné obrodenie. V štyroch zápasoch dosiahol Mikeš so svojimi zverencami 2 výhry a 2 prehry, z toho jednu utrpel v riadnom hracom čase. Tím sa pritom v štyroch dueloch pod vedením nového trénera prezentoval pozitívnym gólovým skóre 16:10.

Proti Martinu už bez českého útočníka

Prvým hráčom, čo po Mikešovom príchode opúšťa klub je český útočník Zdeněk Bahenský. Vedenie nováčika Tipsport Ligy sa s 30-ročným hráčom dohodlo na ukončení spolupráce. Novozámocký klub o tom informoval na oficiálnej stránke.

Podľa klubovej stránky Bahenský nezapadal trénerovi Štefanovi Mikešovi do koncepcie a po vzájomnej dohode v klube skončil. Skúsený 30-ročný útočník prišiel do Nových Zámkov v polovici októbra zo Slavie Praha a za nováčika najvyššej slovenskej súťaže odohral 22 zápasov. Strelil v nich dva góly a pripísal si deväť asistencií.

Najbližšie sa Novozámčania predstavia na domácom ľade v utorok 3. januára 2017 proti piatemu Martinu. Ten v poslednom stretnutí porazil Nitru 4:3.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM