Viktória Botošová Rôzne

MHD v Zámkoch ZADARMO: Treba mať pri sebe vodičák?

Dobrý správa pre všetkých Novozámčanov, čo chcú ušetriť nejké to euro. Aj naše mesto sa zapojilo do Európskeho týždňa mobility. Pozrite si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku MHD v Zámkoch ZADARMO: Treba mať pri sebe vodičák?
Zdroj: TASR

Do tohtoročného Európskeho týždňa mobility sa zapojí aj mesto Nové Zámky a to propagáciou verejnej mestskej dopravy. „Mestská hromadná doprava bude od 16. do 22. septembra 2014 premávať na všetkých linkách MHD bezplatne bez obmedzenia,“ uvádza sa na stránke dopravcu.

Bezplatná MHD bude okrem Nových Zámkov počas tohto týždňa aj v iných mestách, kde mestskú dopravu zabezpečuje spoločnosť Arriva Nové Zámky. Sú to mestá Šurany, Šaľa, Štúrovo, Komárno, Levice a Šahy.

Arriva Nové Zámky sa v spolupráci a s podporou týchto miest v rámci realizácie Kampane za čistejšie ovzdušie – na podporu trvalo udržateľnej mobility v mestách na Slovensku, vyhlásenej Slovenskou agentúrou životného prostredia sa rozhodla pripojiť k programu Európskej komisie s názvom Európsky týždeň mobility.

Tohtoročný slogan znie „Naše ulice, naša voľba“ povzbudzuje ľudí, aby vytvorili mesto, v ktorom chcú žiť. Pochopenie tejto výzvy je veľmi dôležité preto, aby došlo k zmene, ktorá sa bude týkať celoeurópskeho prechodu ku kultúre mobility. Cieľom národnej osvetovej kampane je zníženie produkcie CO2 a tuhých prachových častíc. Naplniť túto ambíciu možno poskytovaním informácií, vzájomnou spoluprácou a zvyšovaním environmentálneho povedomia ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM