Viktória Botošová Samospráva

Mestu dočasne chýba 800 000 eur: Rozhodnutie o úvere je už ale v rukách nových poslancov

Kontokorentný úver osemsto tisíc poslanci neschválili. Rozhodovanie o tomto úvere mesta nechali na pleciach nového zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Mestu dočasne chýba 800 000 eur: Rozhodnutie o úvere je už ale v rukách nových poslancov
Foto: Viktória Botošová

Vedúci finančného odboru Peter Velecký žiadal poslancov o prijatie kontokorentného úveru na rok 2015. „Kontokorentný úver 800-tisíc potrebujeme na zabezpečenie plynulého prechodu medzi rokmi,“ povedal vedúci finančného odboru mestského úradu Peter Velecký. Podľa jeho ďalších slov slúži tento úver na vyrovnanie časového nesúladu medzi príjmami a výdavkami.

Rozhodnutie nechali na nových kolegov

„Kontokorentný úver znamená prečerpanie prostriedkov na účte, teda mesto ide do mínusu a zadlžuje sa. Bolo by nezodpovedné schvaľovať úver zastupiteľstvom, ktoré tu o pár týždňov nemusí byť. V novembri budú zvolení noví poslanci, ktorí môžu rozhodnúť o úveroch na rok 2015,“ oponoval predseda finančnej komisie Lukáš Štefánik.

Poslanci mu dali za pravdu. „Mala by to byť zodpovednosť nových poslancov,“ uviedol Richard Schwarz. „Nech úver schváli nové mestské zastupiteľstvo,“ dodala Mária Malperová.

Velecký však vysvetlil, že úverové výbory v Bratislave nezasadajú často a nový poslanci by museli kontokorentný úver schváliť veľmi rýchlo a že novým poslancom sa to bude ťažko vysvetľovať. „Ak to bude treba nové zastupiteľstvo zasadne tri dni po voľbách,“ dodal Štefánik. Prijatie kontokorentného úveru však súčasní poslanci mestského zastupiteľstva neschválili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM