Viktória Botošová Samospráva

Mestská polícia má nového šéfa aj so zástupcom: Poslanci hlasovali v tajnom hlasovaní! FOTO

Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva sa primátor a poslanci venovali množstvu dôležitých tém. Pozrite sa, ako rozhodli v prípade Mestskej polície v Nových Zámkoch.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia má nového šéfa aj so zástupcom: Poslanci hlasovali v tajnom hlasovaní! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z mnohých bodov štvrtého zasadnutia mestského zastupiteľstva, ktoré sa konalo 4. marca 2015 v rokovacej miestnosti Domu kultúry na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch, bola aj voľba nového vedenia Mestskej polície Nové Zámky.

Bod číslo sedem programu včerajšieho MsZ bol voľba náčelníka Mestskej polície Nové Zámky. Primátor sa úvodom tohto bodu poďakoval doterajšiemu náčelníkovi MsP Róbertovi Majorovi. „Obraz Mestskej polície, jej fungovanie a úspechy, ktoré táto organizácia dosiahla boli naozaj znamenité, takže jeho dlhoročné pôsobenie na tejto pozícii veľmi pekne ďakujem,“ začal primátor mesta Otokar Klein.

Kandidáti boli jasný, hlasovalo sa tajne

"Navrhol by som kandidátov, ktorých sme vybrali na základe výberového konania. Za náčelníka Mestskej polície bol vybratý Jozef Tököly a za zástupcu Ivan Zajíček. Podľa zákona o obecnej polícii navrhujem zastupiteľstvu za náčelníka pána Tökölyho a na funkciu stáleho zástupcu náčelníka Mestskej polície Ivana Zajíčeka,“ povedal primátor Klein. Následne oboch mužov vyzval aby sa predstavili a poslanci im mohli položiť aj niekoľko otázok.

Po predstavení sa týchto mužov navrhol poslanec Richard Schwarz tajnú voľbu týchto dvoch funkcií. „ Mám procedurálny návrh aby sme o voľbe náčelníka a zástupcu náčelníka hlasovali tajným hlasovaní. Myslím si, že tajné hlasovanie je skutočne najdemokratic­kejšie, najtransparen­tnejšie aj zákonné,“ uviedol Schwarz.

Vyberal sa náčelník aj jeho stály zástupca

Poslanci obdržali dva hlasovacie lístky, na jednom bol návrh na náčelníka Tökölyho a na druhom návrh na stáleho zástupcu Zajíčeka. Poslanci hlasovali krížikovaní a po hlasovaní boli výsledky nasledovné.

Z odovzdaných 23 hlasovacích lístkov vo voľbe náčelníka, získal Jozef Tököly, 23 hlasov.

„Ctené zastupiteľstvo dovoľte, aby som sa vám poďakoval za prejavenú dôveru a pevne verím, že naša spoluprácu bude na veľmi profesionálnej a kvalitnej úrovni. Ďakujem,“ poďakoval nový náčelník MsP.

Na to, aby sa Ivan Zajíček mohol stať zástupcom náčelníka, bola potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov. A výsledok bol tesný. Z odovzdaných 23 hlasovacích lístkov v prípade voľby stáleho zástupcu náčelníka MsP, získal Ivan Zajíček 12 hlasov a týmto pádom bol mestským zastupiteľstvom zvolený do tejto funkcie.

„Chcel by som sa vážení poslanci poďakovať za dôveru a dúfam že budem prínosom tak pre náčelníka, ako pre mesto. Ďakujem,“ dodal Zajíček.

Nový náčelník a stály zástupca náčelníka MsP Nové Zámky
2
Galéria
Foto: Viktória Botošová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM