Anton Hrachovský Samospráva

Mesto získalo multifunkčné komunálne vozidlo: Na čo bude slúžiť?

Mesto Nové Zámky získalo v rámci projektu Zlepšenie kvality ovzdušia v meste Nové Zámky nové multifunkčné vozidlo. Na čo bude tento nový stroj slúžiť a pri akých činnostiach ho uvidíme?

Ilustračný obrázok k článku Mesto získalo multifunkčné komunálne vozidlo: Na čo bude slúžiť?
Zdroj: Castrum Novum

Mesto sa zapojilo do projektu ´Zlepšenie kvality ovzdušia v meste Nové Zámky´, v rámci ktorého získalo finančnú dotáciu 144 400 € na nákup multifunkčného komunálneho vozidla typu HOLDER. Na spolufinancovaní projektu sa bude mesto podieľať vlastnými zdrojmi vo výške 5 %, t.j. vo výške 7 600 €. Celková výška nákladov na nákup tohto zariadenia s príslušenstvom je 152 000 € (95 % zo sumy je dotácia z Environmentálneho fondu).

Vozidlo je mestu k dispozícii od 14. júna 2016. Obstarané bolo prostredníctvom EKS (Elektronický kontraktačný systém). Víťazným uchádzačom bola trnavská firma KONNEX.

Poslanci tiež schválili prevod tohto vozidla do správy mestskej príspevkovej organizácie Novovital. HOLDER (model C 270 s pohonom 4×4 a príslušenstvom) sa bude využívať na činnosti, ktoré má Novovital v popise práce.

„Mestská organizácia Novovital bude využívať multifunkčné vozidlo zverené do správy na činnosti, ktoré predmetné zariadenie funkčne umožňuje realizovať (celoročné čistenie areálov školských zariadení, športovísk, kultúrno-spoločenských objektov v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, príležitostné celoročné využitie na upratovacie práce počas a po ukončení mestských slávností, úpravu zelene a vonkajších priestranstiev, sezónne využitie na čistenie a kropenie v areáli Termálneho kúpaliska E. Tatárika atď.),“ uvádza sa v Dôvodovej správe návrhu.

Môže vás zaujímať:

Zastupiteľstvo odsúhlasilo vyšší plat pre primátora: O koľko si prilepší prvý muž Nových Zámkov?

Mesto zverejnilo záverečný účet: Vlani hospodárilo s prebytkom vyše pol milióna eur

Rýchla výmena: Na Okresný úrad v Nových Zámkoch zasadne nový prednosta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM