Viktória Botošová Správy

Mesto zahájilo distribúciu brikiet: Kto má nárok na príspevok na vykurovanie?

Projekt, v rámci ktorého sa drevený odpad spracováva na vykurovací materiál má úspech. Mesto Nové Zámky už distribúciu zahájilo. Kto má na toto palivo nárok?

Ilustračný obrázok k článku Mesto zahájilo distribúciu brikiet: Kto má nárok na príspevok na vykurovanie?
Zdroj: TASR

Príspevok na vykurovanie formou drevených brikiet alebo palivového dreva je určený obyvateľom mesta Nové Zámky, seniorom a fyzickým osobám v nepriaznivej sociálnej situácii, ktorí spĺňajú podmienky ustanovené v „Zásadách poskytovania a distribúcie príspevku na vykurovanie formou drevených brikiet alebo palivového dreva“ schválených Mestským zastupiteľstvom Mesta Nové Zámky.

Cieľová skupina

Ako sa uvádza na mestskom webe, cieľovou skupinou prijímateľov tejto bezplatnej pomoci je osoba, ktorá je poberateľom pomoci v hmotnej núdzi a príspevkov/ osoba v hmotnej núdzi/ je poberateľom starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo invalidného dôchodku a zároveň má trvalý pobyt v meste Nové Zámky a preukázateľne žije v rodinnom dome, prípadne v záhradkárskej osade v intraviláne alebo extraviláne nášho mesta a vykurovanie zabezpečuje tuhým palivom.

„Príjem fyzickej osoby a spoločne posudzovaných osôb domácnosti tejto fyzickej osoby nesmie prekročiť dvojnásobok sumy životného minima ustanovenej osobitným predpisom,“ píše sa ďalej.

Potrebné doklady a dokumenty

K príspevku na vykurovanie potrebujete podľa informácii na stránke – platný občiansky preukaz, ak ste poberateľom pomoci v hmotnej núdzi a príspevkov, aktuálne potvrdenie Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Nové Zámky o poskytovaní pomoci v hmotnej núdzi. V prípade záujmu fyzických osôb v hmotnej núdzi je potrebné predložiť potvrdenie o tom, že máte podanú žiadosť o priznanie pomoci v hmotnej núdzi na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny, resp. čestné prehlásenie o tom, že nie ste zamestnaný a nemáte žiadny príjem.

Ak ste poberateľom starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo invalidného dôchodku je potrebné predložiť rozhodnutie, resp. potvrdenie o výške vyplácaných dôchodkov a potvrdenie o príjme fyzickej osoby a osôb, ktoré sa s fyzickou osobou spoločne posudzujú. „Príjem sa zisťuje za kalendárny mesiac predchádzajúci kalendárnemu mesiacu, v ktorom fyzická osoba podá žiadosť o poskytnutie príspevku,“ dodali na stránke mesta.

Mohlo by vás zaujímať:

Foto: ilustračné
Zdroj: Oficiálne stránky mesta Nové Zámky

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM