Anton Hrachovský Samospráva

Mesto rozšíri niektoré parkoviská: Nové miesta pribudnú v dvoch lokalitách

Parkovanie v rezidenčných častiach je problematické takmer vo všetkých slovenských mestách. Tento problém trápi samozrejme aj mnohých Novozámčanov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rozšíri niektoré parkoviská: Nové miesta pribudnú v dvoch lokalitách
Zdroj: Dnes24.sk

Problém s parkovaním rieši v Nových Zámkoch asi každá oblasť. Počet parkovacích miest by mal v meste zase o niečo stúpnuť.

Nové parkovacie miesta pribudnú na sídlisku Západ II, situovanom pri uliciach Andovská a Jeruzalemská a tiež pri železničnej stanici na Cyrilometodskej u­lici.

Miesta pre Západ II.

Na najmladšom novozámockom sídlisku Západ II. príde k doplneniu parkovacích miest pre bloky G a H.

V rámci pôvodnej projektovej dokumentácie bolo pre blok G so 14 bytmi navrhnutých 15 parkovacích miest – 8 miest v garážach a 7 miest vonku pred bytovkou. Z dôvodu zmeny počtu bytov na 18, je po novom navrhnutých 22 parkovacích miest – 8 miest v garážach a 14 miest vonku. Pred domom teda pribudne ďalších 7 miest na parkovanie. Dobudované budú s kolmým radením z cestičky medzi bytovkami.

Podobné to bude s blokom H. Pôvodne bolo na parkovanie vyčlenených pre 11 bytov 15 parkovacích miest – 8 miest v garážach a 7 miest vonku pred blokom H. Z dôvodu zmeny počtu bytových jednotiek na 14 je navrhnutých 20 parkovacích miest – 8 miest v garážach (ostáva nezmenené) a 12 miest vonku pred blokom H (5 parkovacích miest navyše), ktoré budú rovnako dobudované s kolmým radením z prístupovej ces­ty.

Pribudnú aj pri železničnej stanici

Rozšírenie parkovacej plochy prebehne aj pri panelákoch neďaleko železničnej stanice. Konkrétne pôjde o lokalitu za činžiakmi na Cyrilometodskej ulici 14 a 16, kde radnica pred časom využila susednú plochu na parkovisko.

Vďaka tomu vzniklo 35 nových parkovacích miest, vrátane dvoch vyhradených pre invalidov. Teraz by malo pribudnúť ďalších 261 m2, ktoré sa premenia na parkovisko.

Parkovanie v Nových Zámkoch

Otázku, kde zaparkovať svoje auto, už do istej miery nemusia resp. nebudú musieť riešiť obyvatelia niekoľkých ďalších sídlisk. Nové parkovisko pribudlo pred časom v lokalite G. Bethlena – Nábrežná, výstavba sa už udiala aj na dvore paneláku na Jazdeckej ulici. Rozšírenie parkoviska a garáže prebehlo medzi ulicami T. Vansovej – Jazdecká – Hradná. Okrem toho pribudlo parkovisko na dvore medzi ulicami Tatranská a Šoltésovej.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM