Anton Hrachovský Šport Samospráva

Mesto potvrdilo záujem o novú multifunkčnú halu: Čo bude nasledovať ďalej?

Slovenský zväz ľadového hokeja oslovil primátorov a starostov 156 miest a obcí Slovenska s možnosťou výstavby multifunkčných športových centier pre deti a mládež, ktorých súčasťou bude aj ľadová plocha. Medzi záujemcami sú aj Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Mesto potvrdilo záujem o novú multifunkčnú halu: Čo bude nasledovať ďalej?
Zdroj: YouTube.com

Takouto formou sa zväz snaží zlepšiť podmienky v mládežníckom športe, aby deti na prvom stupni základných škôl mali jednoduchší prístup k ľadu a korčuľovaniu. Cieľovou skupinou sú totiž deti od šiestich do desiatich rokov. Plány na výstavbu športových arén predostrel prezident SZĽH Martin Kohút.

Svoju žiadosť o vybudovanie takejto multifunkčnej haly zaslali i Nové Zámky. Samotný návrh resp. žiadosť schválili i poslanci mestského zastupiteľstva. V prípade Nových Zámkov bola pre tento projekt zvolená lokalita Základnej školy Mostná. Mesto muselo pre podanie žiadosti splniť niekoľko podmienok. V skratke:

  • vybrať a zabezpečiť vhodnú lokalitu,
  • projekt musi byť situovaný v areáli základnej školy či jej bezprostrednej blízkosti,
  • zabezpečenie všetkých potrebných sieťových prípojok,
  • pripraviť a poskytnúť pozemok na prenájom za 1 euro na obdobie 40 rokov

O nové multifunkčné centrá prejavilo záujem 117 samospráv, ktoré sú v rôznych štádiách pripravenosti. Medzi nimi i mesto Nové Zámky.

Viac o projekte multifunkčných hál sme písali v článku Hokejový zväz má ambíciu stavať štadióny pre malé deti: Na ťahu je radnica.

„Veľmi nás teší obrovský záujem miest a obcí o tento projekt a zároveň cítime veľkú zodpovednosť, ktorú zväz ako iniciátor tejto myšlienky nesie,“ povedal prezident SZĽH Martin Kohút. „Všetci vieme, že musíme začať od tých najmenších, vštepovať im odmalička vzťah k pohybu a športom. Len tak môže u nás vyrásť ďalšia generácia majstrov sveta a to nemusíme hovoriť len o hokeji,“ dodal Kohút.

Čo bude ďalej?

Najviac žiadostí prišlo z banskobystrického samosprávneho kraja (19), nasledoval žilinský kraj (17), prešovský kraj (16), košický kraj (15), trenčiansky kraj (14), bratislavský kraj (13), nitriansky kraj (12) a trnavský kraj (11).

SZĽH momentálne spracováva jednotlivé žiadosti. „V týchto dňoch prebieha formálna kontrola jednotlivých dokumentov podľa splnených, resp. nesplnených bodov výzvy. Po skončení tejto fázy pôjdeme do komunikácie s každým, kto splnil kritériá a následne vycestuje pracovná skupina priamo do regiónov,“ informovala Diana Kosová z hokejového zväzu. Prvé haly by sa mali začať stavať ešte v druhej polovici roku 2017.

Foto: ilustračné

Projekt malých multifunkčných hál na Slovensku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM