Anton Hrachovský Samospráva

Mesto kúpilo lopaty, metly, hrable: Do práce v teréne zapojilo sociálne slabších

Zástupcovia mesta Nové Zámky začali ďalšiu formu spolupráce mesta a humanitárnych dobrovoľníkov so sociálne slabými obyvateľmi. Výsledkom by mali byť aj čistejšie ulice.

Ilustračný obrázok k článku Mesto kúpilo lopaty, metly, hrable: Do práce v teréne zapojilo sociálne slabších
Zdroj: TASR

Sociálni pracovníci z Nových Zámkov sa rozhodli pomôcť pri začlenení sociálne slabších do spoločnosti. Ako prvá prišla na rad úprava okolia nevyužívanej budovy strednej školy na Námestí republiky pri železničnej stanici. Sociálne pracovníčky a dobrovoľníci vysvetlili ľuďom bez domova, že sa treba starať o prostredie, v ktorom sa človek často pohybuje. Výsledkom bolo asi desať ľudí, ktorí sa chytili náradia.

"Už dlhšiu dobu v meste realizujeme projekt Terénna sociálna práca v obciach. Pred niekoľkými mesiacmi naše terénne sociálne pracovníčky v spolupráci s komunitným centrom Kompas začali dvakrát do týždňa vydávať sociálne slabým obyvateľom polievku. Teraz prišli s myšlienkou ľudí na okraji spoločnosti zapojiť do úpravy prostredia, v ktorom sa pohybujú,“ povedala pre redakciu Castrum Novum Denisa Felixová, vedúca odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry mestského úradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM