Viktória Botošová Samospráva

Mesto chce rozšíriť distribúciu brikiet na viacerých Novozámčanov: Kto má na to po novom nárok?

Projekt, v rámci ktorého sa drevený odpad spracováva na vykurovací materiál má úspech. Mesto Nové Zámky už distribúciu zahájilo. Kto má po novom na toto palivo nárok?

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce rozšíriť distribúciu brikiet na viacerých Novozámčanov: Kto má na to po novom nárok?
Zdroj: TASR

Mesto Nové Zámky sa v rámci cieľov trvalo udržateľného rozvoja projektu Spoločne pre prírodu zaviazalo bezplatne poskytovať vykurovací materiál pre sociálne odkázané domácnosti v predpokladanej ročnej produkcii 20 ton. 5

Predkladaný materiál dodatkom mení kritériá oprávneného žiadateľa z dôvodu reálnej produkcie drevených brikiet a podaných žiadostí. Ako vysvetlila Denisa Felixová, vedúca odboru sociálnych vecí, školstva a kultúry, uvedený dodatok bol vypracovaný vzhľadom na zmenu aktuálneho stavu výroby drevených brikiet a počtu žiadateľov.

„Vzhľadom na to, že na základe uvedeného projektu bola predpokladaná ročná produkcia, ktorá mala byť distribuovaná sociálne odkázaným domácnostiam v celkovej produkcii 20 ton. Momentálne sme distribuovali v spolupráci so spoločnosťou Novovital 5 ton. Je tu priestor na to, aby sa uvedené kritérium zmenilo, to znamená, aby mali nárok aby mali na túto sociálnu pomoc viacerí obyvatelia,“ uviedla.

Ako vysvetlila, konkrétne sa pôvodná suma dvojnásobok životného minima, t. j. z 396,18 EUR, mení na sumu 430 EUR. Na základe tejto zmeny bude mať nárok na príspevok poberateľ starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, vdovského, vdoveckého alebo invalidného dôchodku ak jeho príjem neprekročí sumu 430 eur. Pôvodne príjem žiadateľa nemohol prekročiť sumu 396,18 eur, takže interval oprávnených žiadateľov sa rozšíril. Mestské zastupiteľstvo schválilo dodatok k Zásadám poskytovania a distribúcie príspevku na vykurovanie formou drevených brikiet a palivového dreva, 23 hlasmi poslancov.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM