Anton Hrachovský Samospráva

Mesto a revitalizácia: Dočká sa sídlisko za Perlou nového šatu?

Nie príliš lákavo vyzerajúce sídlisko v Nových Zámkoch by sa po rokoch konečne mohlo dočkať revitalizácie. Mesto už prichystalo projekt.

Ilustračný obrázok k článku Mesto a revitalizácia: Dočká sa sídlisko za Perlou nového šatu?
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Radnica v Nových Zámkoch sa rozhodla požiadať o nenávratný finančný príspevok na projekt ´Revitalizácia medziblokových priestorov sídliska BAŠTY I v meste Nové Zámky´. Jeho podstatou je komplexné vynovenie verejného priestranstva na sídlisku Bašty I nachádzajúcom sa za obchodným blokom, Novozámčanmi nazývaným ´Pod Perlou´, v blízkosti Kapisztóryho ulice.

„Dotknutá lokalita patrí medzi najstaršie obytné zóny v meste nachádzajúca sa v bezprostrednej blízkosti hlavnej mestskej komunikácie,“ uvádza sa v predloženom projekte.

Cieľom projektu je zlepšenie environmentálnych prvkov bývania lokalite sídliska. To sa dá docieliť viacerými spôsobmi, mesto pripomína možnosti ako budovanie protihlukových stien a bariér, zelených striech, obnova mestského mobiliáru, vytvorenie prístreškov, altánkov, či realizáciou verejného osvetlenia, vodných plôch a zelenej infraštruktúry.

Predpokladaný termín revitalizácie sídliska v prípade schválenia žiadosti o príspevok je rok 2018. Vedenie mesta predpokladá, že projekt zhltne 300-tisíc eur, z toho 285-tisíc by chcelo získať spomínanou dotáciou, zvyšných 15-tisíc doplatí z vlastných zdrojov. Poslanci projekt odhlasovali, z 21 prítomných hlasovalo 20 za jeho realizáciu.

Foto: ilustračné

Sídlisko BAŠTY I v Nových Zámkoch (rok 2017)
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM