Rastislav Búgel Krimi Správy

Medializované informácie o pokuse o znásilnenie vo vlaku? Železničiari reagujú!

Železničná spoločnosť Slovensko sa snaží uviesť na pravú mieru informácie, ktoré v posledných dňoch šírili niektorí politici v médiách. O slovo sa prihlásila aj polícia.

Ilustračný obrázok k článku Medializované informácie o pokuse o znásilnenie vo vlaku? Železničiari reagujú!
Foto: Alžbeta Paulíková / Zdroj: Dnes24.sk

„Bohužiaľ na Slovensku i v Maďarsku existujú organizované skupiny, ktoré sa špecializujú na železničné krádeže a okrádajú spiacich cestujúcich. To bol aj prípad z 13.2.2017 vo vlaku EC 172. Páchatelia takéhoto pokusu o krádež nastúpili v Maďarsku a medzi Szobom (Maďarsko) a Štúrovom sa pokúsili okradnúť spiacu cestujúcu,“ informuje Tomáš Kováč, hovorca a riaditeľ odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko.

Incident oznámili

Žena mala s pomocou ostatných cestujúcich privolať vlakvedúceho. Ten následne celý incident oznámil polícii a svojim nadriadeným. „Keďže vlak medzitým dorazil do stanice Štúrovo, podozriví tam vystúpili a utiekli. Poškodená zahraničná cestujúca v Štúrove nechcela vystúpiť ani podať trestné oznámenie. V Nových Zámkoch podala vysvetlenie hliadke privolanej vlakvedúcim, ktorá tam vlak čakala. Polícia podľa našich informácií po páchateľoch pokusu o krádež pátra. Z tohto dôvodu vlak meškal 18 minút,“ informuje hovorca Tomáš Kováč.

„Nešlo teda o pokus o znásilnenie, ale o pokus o krádež, ktorý sa odohral možno ešte na území Maďarskej republiky. Ten prerušila samotná okrádaná cestujúca. Ľudia v zelených tričkách, ktorí cestujú po Slovensku, v snahe zvýšiť popularitu svojej politickej strany, v tomto vlaku videní neboli. O druhom, nedeľnom (12.2.) prípade mediálne prezentovanej „krádeže„, nemá ZSSK ani polícia žiadne informácie,“ informuje hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Reakcia polície

„V pondelok 13.2.2017 asi o 9,10 prijalo operačné stredisko Krajského riaditeľstva PZ v Nitre oznámenie, že v medzinárodnom vlaku, odchádzajúceho zo železničnej stanice Budapešť, sa nachádza osoba, ktorá oznámila, že ju v úseku cesty Szob – Štúrovo obťažovala iná osoba. Cestujúca sa zľakla a vyhľadala vlakvedúceho, ktorý privolal policajnú hliadku. Tá obdržala oznámenie o incidente o 09,14 hod. a prišla na miesto o 9,22 hod., teda o 8 minút od oznámenia. To už vlak stál v železničnej stanici Nové Zámky,“ informuje o incidente nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Polícia pokračuje v opise udalostí. „Žena uviedla, že ju sa jej spiacej niekto dotkol, nešlo však o dotyky sexuálneho charakteru, že sa len veľmi preľakla a vyhľadala pomoc. Opakovane uviedla, že je v poriadku, nič jej nechýba a nechce podať žiadne oznámenie a chce cestovať ďalej do Hamburgu. Po dohode s vlakvedúcim bola usadená k inej žene v blízkosti služobného oddielu,“ informuje Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM