Rôzne

Manželstvo nekončí podpísaním papiera: Ako ste na tom vy?

Veľa vzťahov sa po uzavretí manželstva zmení. Je to aj váš prípad? Skúste svoj vzťah upevniť, možno práve aj počas Národného týždňa manželstva.

Ilustračný obrázok k článku Manželstvo nekončí podpísaním papiera: Ako ste na tom vy?
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 9. februára je aj Svetový deň manželstva, ktorý sa oslavuje vždy v druhú februárovú nedeľu. Myšlienka oslavovať tento deň sa zrodila v meste Baton Rouge, Louisiana v roku 1981.

Občianske združenie Národný týždeň manželstva /NTM/ vyhlásilo opäť, už po štvrtý krát, Národný týždeň manželstva. Ten sa bude konať od pondelka 10. 2. až do nedele 16. 2. 2014 pod záštitou manželky prezidenta SR, Silvie Gašparovičovej.

V rámci neho sú pre manželské páry pripravené rôzne zaujímavé akcie.

V Nových Zámkoch sa začne v utorok ráno o ôsmej na Gymnáziu, kde bude prednáška pedagóga Richarda Vašečku. Večer je stretnutie manželov v Bowling klube od 18:00 hod. V piatok večer o šiestej si môžete obnoviť manželský sľub vo Farskom kostole. Branislav Škripek bude o rodine a manželstve hovoriť v Kultúrnom dome v sobotu od 15:00. Nedeľa zavŕši Národný týždeň manželstva v Nových Zámkoch, a to posedením v hoteli Grand od 15:00 hod.

Národný týždeň manželstva je celoslovenská kampaň na podporu manželstva, ktorá prebieha zároveň v týždni osláv sviatku svätého Valentína. Tento týždeň je teda dobrou príležitosťou pripomenúť si, podporiť a obnoviť to vzácne, čím je pre každého z nás manželstvo

„Nosí“ sa dnes manželstvo?

„Manželstvo sa dnes už "nenosí“,„ povedal nám Novozámčan Peter /37/. "Ja žijem s priateľkou už 8 rokov, máme sa radi, ale svadbu neplánujeme. Keď sa máme radi, je jedno či máme podpísaný nejaký papier alebo nie,“ dodáva.

„My sme manželia už 15 rokov. A sme spokojní. Dokonca sa chystáme pripomenúť si aj Národný týždeň manželstva. Prídeme na niektoré akcie veľmi radi,“ zdôverili sa nám sympatickí manželia Júlia /40/ a Ondrej /43/.

„Dnes je veľa rozvodov, málo manželstiev naozaj odolá, preto sa ešte nevydávam, pre istotu. Mám trochu strach z toho, keď mám byť úprimná. Žijeme veľmi hektickú dobu. Keď si raz nájdem priateľa, môžeme spolu žiť, ale manželstvo? Naozaj neviem,“ prezradila nám Žaneta /25/.

„Téma tohto ročníka je – Manželstvo viac ako papier,“ hovorí Ľubka Kristanová, spoluorganizátorka NTM v Nových Zámkoch. „Symbolicky sú aj na plagáte znázornené papierové origami, ktoré vznikli tiež z jedného kusu papiera. Tým, že sa ten papier ohýbal, a nejako vyformoval, vzniklo z neho niečo veľmi pekné. Toto sa dá prirovnať aj k manželstvu,“ dodáva.

Do Národného týždňa manželstva sa môžete zapojiť aj vy v tom svojom manželstve – už aj tým, že si napríklad nájdete viac času na svojho manžela či manželku. Sara

manželsvto-nz
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM